Öğretmenlerin gündeminde yer alan 100 bin öğretmen ataması ile ilgili açıklama, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapımış olup Özer'in, "Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını yapar." sözleri atama bekleyen öğretmenleri heyecanlandırdı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yayımlanan ve Bakan Özer'e atfedilen, "Şu anda yeni atamalarla ilgili yeni bir değerlendirmemiz, talebimiz yok" iddiasının gerçeği yansıtmadığının altı çizildi..

Açıklamada, "Sayın Bakanımızın böyle bir ifadesi olmamıştır. Öğretmen atamasına ilişkin çalışmalar tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır"ifadelerine yer verildi. Buna göre; 2023 yılında öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama yapılacak olan çalışmaların ardından duyurulacak.

ATAMAYA İLİŞKİN SON AIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son olarak öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

"Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır"

Henüz atamalar ile ilgili bir gelişme yaşanmadığı için 2023 MEB öğretmen atama takvimi de açıklanmadı. Öğretmen atamaları ile ilgili duyurular personel.meb.gov.tr adresinden yapılıyor..