Emekli ve memura gelen zam, TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasının hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın refah payını da eklemesiyle beraber yüzde 25 olup sonrasında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yüzde 30’a çıkarılmıştı. Yüzde 30’luk zammın arkasından bu zam düzenlenlemesinin Meclise gelmesi beklenirken Ocak ayı maaşları refah payı eklenmeden oluşan yüzde 16.48’lik zam üzerinden hesaplara  yattı. 

Ocak ayı maaş bordrolarıda yayınlandı. 

Öğretmenlerin  1-14 Ocak 2023 tarihlerini kapsayan 14 günlük maaş farkı, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) baz alınarak uzman ve başöğretmen dereceleri dahilinde hesaplanıp hesaplarına yatacak.

“29 Aralık 2022 Perşembe Günü yayımlanan Resmi Gazete'deki Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması ve Aynı Kararın 2023 Yılında Da Uygulanmasına Dair Karar'ın 3. maddesinin (a) bendi gereğince ödenecek ek tazminatın hakediş tarihinin 15/1/2023 olması sebebiyle ek tazminat üzerinden 14 günlük maaş farkı ödenmeyecek olup, ek tazminat dışındaki maaş tutarları için maaş farkı ödenecektir, Bu durum sadece 2023/Ocak dönemi için geçerli olacak, Temmuz ve devam edecek dönemlerdeki maaş artışında unvandan kaynaklı ek tazminat için de 14 günlük maaş farkı ödemesi yapılmaya devam edecektir..''