2023 yılındaki engelli memur atamasına ilişkin katıldığı özel bir televizyon programında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli memur atamalarının Şubat ayı içerisinde yapılacağının müjdesini paylaştı. Yapılacak atamalar için yerleştirme ve kontenjanlar kamu kurumlarına göre belirlenecek.

Bakan Derya Yanık'ın atamalar ile ilgili paylaşmış oldukları şu şekilde ;

''Engellilerle alakalı 2023 yılının ilk atamasını şubat ayı içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte gerçekleştireceğiz. Tahmin ediyorum çok uzun olmayan bir tarihte ilk atamalarını yapmış olacağız.

Bizim biliyorsunuz çeşitli kanunlardan kaynaklı sosyal atamaları biz yapıyoruz. Ancak kadro ve ne kadar kişinin atanacağını belirleme hakkı bize ait değil. Bu kapsamda engelli atamaları, kamu kurum ve kuruluşlarının taleplerini toplayıp ona göre atamayı şubat ayında yapacağız.''

 Engelli Memur Atama Kurası Nasıl Yapılacak?

Engelli memurların kamu kadrolarına atanmaları için ilköğretim, ortaokul ve ilkokul düzeyinde kuraya başvuranların yerleştirmeleri gerçekleştirilen kura sonuçlarına göre yapılacak. Bir kadroya yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvurularını yapabilecekler..

Atanma işlemleri için hangi evrakların gerekli olduğunu ve bu evrakların hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini yerleştirildiği kurum tarafından adaya bizzat bildirilecek.

Adaylar yerleştirme ilanını takip eden 15 günlük süre içerisinde yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşuna, atanmak üzere aşağıda belirtilen belgelerle birlikte başvuracaklar. Söz konusu komisyon, adaylarca ibraz edilen belgelerin ilk önce kadro koşullarına uygunluğunu inceleyecek..

Yapılan incelemeler sonucunda; şartları taşıyan adayların yerleştirildikleri kadrolara atanmaları komisyonca teklif edilecek. Ataması teklif edilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadroya ilgili kurum tarafından doğrudan atanacaklar..