2022 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Genel Kültür-Genel Yetenek bugün itibariyle yapıldı.. ÖSYM tarafıdan yapılan KPSS sınava aylardır yoğun emek ve zaman harcayarak hazırlanan adayların heyecanlı bekleyişi bugün itibariyle son buldu. Artık adaylar girdikleri ve ter döktükleri sınavın sonucu bekleyecek. ÖSYM sınav sonuçlarını az önce açıkladı. Detaylar haberi,n devamında
Türkiye genelinde 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa kentinde de olmak üzere 104 sınav merkezinde eş zamanlı olarak yapılan sınavdan sonra adayların en çok merak ettiği konu ise KPSS sınav sorular ve cevaplar oluyor. İşte 2022 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek soru ve cevaplaı ile ilgili detaylar.

KPSS SORU VE CEVAPLARI

Yüzbinlerce genç devlet dairelerinde işçi, meur, öğretmen, polis, hemşire, maliyeci, infaz koruma, bekçi ve birçok alanda kamu çalışanı olmak için ÖSYM'nin açtığı KPSS sınavlarına katılıyor. Bu yıl da geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yüzbinlerce kişinin katıldığı KPSS Genel Kültür sınavı sonrasında gözler soru ve cevaplara çevrildi. Katılımcılar merakla KPSS soru ve cevaplarını ÖSYM tarafından açıklandı.

2022 KPSS Genel Kültür -Genel Yetenek Soru ve Cevapları

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS için adaylara sorulan soru ve cevaplar da bugün eğitim bilimleri oturumunun ardından açıklandı. Sınava giren adayların heyecanla beklediği soru ve cevaplar sınavın niteliği hakkında da bilgi verici olacak. İşte bizim de sizler için derlediğimiz 2022 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek oturumunun soru ve cevapları yorumları geldikçe sitemizde yayınlayacağız.

KPSS SORULARI ZORLUK DERECESİ ZOR MU KOLAY MI?

 Sınava katılan adaylar Türkçe sorularının çok uzun olduğunu, soruları yetiştirmekte zorlandıklarını söylediler.  Sizler de sınavda çıkan sorulara ilişkin yorumlarınızı haberin yorum kısmına yazarak soruların zorluk derecesi ile ilgili tahmin yürütebilir ve alacağınız puanlara ilişkin daha kapsamlı tahminde bulunabilirsiniz.

KPSS Soruları ve Cevap Anahtarları ÖSYM Tarafından yayınlandı.

KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı 2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) Oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
31 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10’ları aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.
Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 31 Temmuz 2022 tarihinde saat 17.50'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI