Milli Eğitim Bakanlığı okul öndeci eğitim, ilkokul, ortaokul ve liselerde önemli değişiklikler yapmaya devam ederken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni açıklamalarla yeni değişikliklere ilişkin önemli bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Tekin'den 'ders sürelerine' ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; "Ders sürelerinde kısalma olmayacak. Sadeleştirme müfredatta olacak. Yeni müfredat ile ilgili açılmalarda sona yaklaştık. Bir dahaki Kabine toplantısına kadar müfredat değişikliğinin detaylarını paylaşacağız." dedi.

23 Nisan etkinliğini siyasi yorumla sosyal medyada paylaşan öğretmen merkeze çekildi 23 Nisan etkinliğini siyasi yorumla sosyal medyada paylaşan öğretmen merkeze çekildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi.

Bakan Yusuf Tekin, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve liselerde çalışmalarına devam edilen müfredat değişikliğine ilişkin şunları kaydetti;

Ders sürelerinde kısalma olmayacak. Sadeleştirme müfredatta olacak. Yeni müfredat ile ilgili açılmalarda sona yaklaştık. Bir dahaki Kabine toplantısına kadar müfredat değişikliğinin detaylarını paylaşacağız.

Müfredat değişikliği 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli uygulanmaya başlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise son sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde hazırlıklarını sürdürdüğü yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılında, okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıflardan itibaren kademeli şekilde uygulanmaya başlayacak. Bakanlık görevina atanmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla başlatılan müfredat değişikliğine yönelik hazırlık çalışmaları, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda bu yılın haziran ayında başladı.
Okul öncesi eğitimden lise son sınıflara kadar tüm eğitim kademelerinde yürütülen yeni müfredat süreci kapsamında, bakanlık bünyesindeki ilgili birimlerde komisyonlar oluşturuldu.
Bakanlık birimlerinde oluşturulan komisyonların akademisyenler, eğitim paydaşları, eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin aralarında olduğu geniş katılımla düzenlediği çalıştaylarda, müfredatın yol haritasının belirlenmesine yönelik çalışmalar yürütüldü.

Tekin: Müfredatta sadeleştirme gerekliliği öne çıktı

Milli Eğitim Bakanlığının müfredat değişikliği çalışmalarını yürüten ilgili genel müdürlükler de haziran ayından bu yana ayrıca çok sayıda çalıştay düzenledi. Bu çalıştaylarda da akademisyenlerden eğitim paydaşlarına, eğitim yöneticilerinden öğretmenlere çok geniş kesimden müfredatla ilgili görüşler alındı ve raporlandı.

MEB'in yeni müfredat değişikliğinin detaylarının bir sonraki Kabine toplantısına kadar açıklanması bekleniyor.

Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde, okul öncesi, 1, 5 ve 9'uncu sınıflardan itibaren kademeli şekilde uygulanacak.

Müfredatta sadeleştirme vurgusu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğini tüm sınıfları kapsayacak şekilde çalıştıklarını belirterek,

"Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız, derslerin tamamında sadeleşme olacak." bilgisini vermişti.

İlkokul, ortaokul, lisede tekrar eden konular bulunduğunu vurgulayan Tekin, bu konuları sadeleştirmek veya çıkartmak üzerine çalışmaları yoğunlaştırdıklarını, bazı konuların da pedagojik usullerle anlatılmadığını, lisede anlatılan konu ya da ilkokulda anlatılan konunun birbirini tamamlamadığını ifade etmişti.