Disiplin yönünden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na, özlük hakları bakımından İşçi Kanunu'na tabi olan PİKTES Öğretmenleri, Öğretmenlik kariyer basamaklarını ve öğretmenlerin çeşitli haklarını düzenleyen Öğretmenlik Meslek Kanunu ÖMK’ya dâhil edilmeyi, kamu sendikalarına üye olabilmeyi talep ettiler.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Haydar Urfalı öğretmenlerin talepleri ile ilgili olarak şunları söyledi:

''Türk Eğitim-Sen olarak her zaman savunduğumuz tek istihdam yöntemi kadrolu atamadır. Bu konuyu zaten sosyal medyada, alanlarda, MEB bürokratları ile görüşmelerimizde sıklıkla paydaşlarımıza dile getiriyoruz.

Öte yandan ücretli öğretmenlik neredeyse asal öğretmen istihdam modeli haline geldi. Ücretli öğretmenlerimizin aldıkları ücretler de kabul edilebilir değildir. Bu arkadaşlarımızın tamamı, asgari ücretin dahi yarısı kadar bir aylıkla görev yapmaktadırlar. Bu durum, öğretmenlik hizmetinin haysiyetiyle de bağdaşır bir tablo değildir. Tüm öğretmenlerimiz, mesleğin saygınlığına ve insan haysiyetine yakışır ücret ile çalıştırılmalıdır. Ayrıca bir uzmanlık mesleği olan öğretmenliğin “ücretli” unvanıyla anılması da doğru değildir. Bu konuda da MEB tedbir geliştirmeli ve elzem durumlarda görevlendirilen bu öğretmenlerimizi 657 Sayılı DMK’ya dayalı olarak “Vekil Öğretmen” unvanıyla çalıştırmalıdır.

Öğretmenler uzman öğretmenlikte bu şartın kaldırılmasını istiyor Öğretmenler uzman öğretmenlikte bu şartın kaldırılmasını istiyor

Yabancı nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu 29 proje ilinde yabancı öğrencilere eğitim veriyorsunuz. Aslında yapılan iş tanımı göz önüne alındığında kadrolu öğretmenler ile aranızda bir fark yok. Hatta sizlerin sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde görev yaptığınız için sorunlarınız var. Bu açıdan bakıldığında; kadrolu bir öğretmenden daha az maaş alıyorsunuz. Bu durumun da düzeltilmesi gerekiyor. Tabi sorunların topyekûn düzeltilmesi için tüm öğretmenlerin istihdam modelinin kadrolu olması gerekir.'' dedi.