ÖZAT;  “ Genel Başkan Yardımcılarımız ve İl Başkanımızla okulları geziyoruz.  Sadece dün 7 okul, 2 ilçe gezdik. Bir tane okulda güvenlikçi yok. 3 okulda, bir de bıçaklanan dahil 4 tane şiddete maruz kalmış öğretmenle görüştüm. Eskişehir’in göbeğindeki bir okula gittim bugün, kapısında güvenlik yok. Öğretmen bıçaklanan okula kulübe koymuşlar içinde kimse yok. Okullarda bin tane çocuk, delikanlı var. Tüm dış tehlikelere açıklar. Önüne gelen kapıdan giriyor. Haftada en az 6,7 öğretmen ya da idarecinin şiddete maruz kaldığı bilgisi bizlere geliyor. Artık bıçak kemiğe dayandı, biz bakanlıktan güvenlik istiyoruz. Öğretmene, eğitim çalışanlarına şiddet yasası istiyoruz.” dedi. 

Uzman Öğretmenlik içeren ÖMK için Bakan Tekin’den son dakika açıklaması Uzman Öğretmenlik içeren ÖMK için Bakan Tekin’den son dakika açıklaması

“Öğretmen bıçaklanan okulda güvenlik yok”

Eskişehir’de okulları gezen ve okullarda güvenlikçi bulunmadığını ifade eden Genel Başkan ÖZAT, Millî Eğitim Bakanlığı’na seslendi; “Bu okul güvenliği ne zaman sağlanacak? Millî Eğitim Bakanlığı bir güvenlik firmasına ihale de mi açamıyor?” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Haftada 6,7 eğitimci şiddete maruz kalıyor”

Eğitimciye uygulanan şiddet insani boyutların ötesine geçti. Dün İstanbul’da hamile bir öğretmen şiddete uğradı tedavisi hala sürüyor. Ya şiddet uygulayan? Yaptığı yanına kar kalıyor. Bakanlık eğitimciye şiddete bu kadar duyarsız kalması şaşırtıcıdır. 

Eğitimciler kadar o okuldaki öğrenciler de psikolojik şiddete uğramış olmuyor mu? O sahnelere şahit olması travmatize etmez mi? Öğretmenine şiddet uygulanan öğrenci kendini o okulda o sınıfta nasıl güvende hissedecek? Öğretmenin, öğrencilerin güvenliğini sağlayamadığın okuldan nasıl bir eğitim bekliyorsun? 

Hiçbir Bakanlık personelini bu kadar sahipsiz bırakmamıştır.

“Eğitim sendikaları kendilerini siyasete teslim etmiş” 

Sendikaların siyasi bağlantıları sebebi ile sendika görevlerini yerine getiremediğini ifade eden ÖZAT, “Maalesef eğitim sendikaları siyasete kendini teslim etmiş durumda. İktidara yakın sendikalar pazarlık edemiyor, eylemsel hareket edemiyor. Muhalefet sendikalar muhalif olduğu için Bakanlığın kapısından giremiyor. Şu an görüşen tek biz varız. Her yere gidip dosyamızı veriyoruz. Öğretmenlerin yüzde 45’i birinci büyük sendikaya üye, yüzde 30’u da ikinci büyük sendikaya üye. Yani yüzde 75’i şu an iktidara yancı iki sendika. Öğretmenlerin dörtte üçüne sahip iki sendika eğitimciye şiddet yasasını çıkartmaktan aciz mi? ”açıklamasını yaptı.