Türkiye’ye uzun yıllar aktif olarak hizmet etmiş ve emekli olmayı hak etmiş olan emekli vatandaşların yeni zamlı maaşları 2024 yılı Ocak ayı itibariyle belli oldu. Ocak ayında SSK ve bağ-kur emeklilerine maaş zammı %37,57 olarak gerçekleşti. 

Emeklilerin ısrarla ve merakla beklediği refah payı ve ek zam gibi zamlar zammı emekli maaşlarına eklenmedi. Ancak Yaklaşan seçimler öncesinde emeklilere düzenleme yapmaya çalışan hükümetten gelen açıklamalara göre emekliye ek zam kesinleşti. SSK ve bağ-kur emeklisinin maaşları yükselecek. Zamsız maaş alan emekliler ek zam için yeni oranları merak ediyor. Peki 7.500, 7.700, 7.900, 8.000 TL maaş alan emekli ilave zam ile ne kadar alacak? Milyonlarca SSK ve bağ-kur emeklisinin Merak ettiği yeni Zamlı maaş listesi belli oldu. İşte emekliye zamlı ödeme tarihleri ve yeni maaş listesi…

Peki emekli maaş zammı ne zaman yapılacak, emekli maaş zammı da son durum ne, emeklere ne ne kadar maaş zammı gerçekleştirilecek? İşte detaylar:

SEÇİM YAKLAŞTI EMEKLİYE EK ZAM ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Türkiye 31 Mart tarihinde yerel seçimlere gidiyor. Seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Emekliler ise seçim sürecinde çok etkili bir kitle. Bu nedenle emekli maaş zamlarının yapılması ve seçimden önce halledilmesi için hükümet düğmeye bastı. Türkiye'deki milyonlarca emeklinin beklediği aralık ayı enflasyon rakamları 3 Ocak 2024 tarihi itibarıyla açıklandı. Böylece milyonlarca emeklinin zam oranları da netleşti. Emekli Sandığı emeklisine yüzde 49,25 oranında zam yapılırken SSK ve bağ-kur emeklisinin zam oranları ise %37,57 oldu. Ancak SSK ve bağ-kur emeklisine refah sayılmamı beklentisi de var.

SSK ve bağ-kur'la emeklinin 4C emeklisinden 11.68 puan az zam alması tartışma konusu olmuştu. Bu yıl refah payı zammı henüz açıklanmadı. O nedenle emekliler kesin rakamları henüz bilmiyor. Ancak SSK ve bağ-kur emeklileri için iyileştirme kesinleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki bakanlığa talimat verdiği ve hazırlıkların başladığı öğrenildi.

MİLYONLARCA EMEKLİNİN MAAŞINA EK İYİLEŞTİRME İÇİN ORANLAR BELLİ OLDU

Maaşlarına ciddi oranda zam bekleyen milyonlarca emeklinin gelirinin artırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında emekliye ek zam yapılması için hazırlıklar başladı. Emekli maaşlarının kabilenin gündemine gelmesine sayılı günler kaldı. Bu hafta yapılacak olan kabine toplantısında iki bakanlık Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da sunum yapacak. Şu anda gelen bilgilere göre emekliye ilave zam yani refah payı zammı %8 oranında olacak. Böylece Ocak 2024 itibariyle SSK ve bağ-kur emeklisine yansıyacak olan toplam zam oranı %45'e yükselmiş olacak. Temmuz ayında ise bu defa SSK ve bağ-kur emeklisi Emekli Sandığı emeklisinden daha yüksek zam alacak Ve böylece yıllık zam oranları da eşitlenecek.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI İÇİN FORMÜLLER BELLİ OLDU

Emekli maaş zammı ile ilgili olarak gelen Son dakika haberine göre emekli maaşına ek zam için formüller belli oldu. Yeni ihtimallere göre artışlar şöyle olacak:

BİR DİĞER FORMÜL KÖK MAAŞ+ORANSAL ZAM+ENFLASYON FARKI (Yüzde 37,57): 

Emeklilerin maaşına yeni bir zam düzeni oluşturmak için kullanılabilecek Bu formüle göre emeklilerin kök maaşlarına düşükten başlamak üzere bir artış yapılacak ve belli bir seviyeye çekilecek. Ardından da bu seviye üzerinde hangi %37,57'lik enflasyon zammı yapılacak.

BAŞKA BİR FORMÜL: KÖK MAAŞ ARTIŞI+ENFLASYON FARKI

Milyonlarca emeklinin maaşını etkileyecek Diğer bir formülde ise emeklinin kök maaşlarına seyyanen zam yerine belli bir seviyeye çekilerek kademeli oransal zam yapılacak. Ardından da yeni kök maaşları %37,57 enflasyon oranı eklenecek.

YENİ FORMÜL: KÖK MAAŞLARIN 7.500 TL OLMASI + ENFLASYON FARKI + REFAH PAYI: 

Emekli maaş zammı ile ilgili Son formüle göre ise emeklilerin kök maaşlarının tamamının 7.500 TL'ye çıkarılması ve bunun üzerine enflasyon zammı yapılması gündemde var. Aynı zamanda bu artışlar refah Payı puanı da eklenecek.

2024 OCAK AYI ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

2024 yılı Ocak ayı itibari ile Zamlı emekli maaşı ödeme tarihlerine ilişkin bilgiler de gelmeye devam ediyor. SSK ve bağ-kur emeklisinin tahsis numarasına göre ödeme tarihleri de belli oldu.

SSK emeklisi 2024 Ocak maaş ödeme tarihleri şöyle oluştu:

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar Ocak ayının 17'sinde maaş alacak

Antakya Medeniyetler Korosu, Kilis'te konser verdi Antakya Medeniyetler Korosu, Kilis'te konser verdi

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar Ocak ayının 18'inde maaş alacak