Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılı şubat öğretmen atamalarını iptal ettiğini, atamaların daha sonraki aylarda yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından atama bekleyen öğretmenler, öğretmen atama takviminin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Öğretmen atamaları ile ilgili milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları gündeme düştü. İşte o açıklamalar, öğretmen atama takvimi ile ilgili gelişmeler ve öğretmen atama branş dağılımı ile ilgili merak edilenler::

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Öğretmen atamaları ile ilgili açıklaması şöyle:

Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖĞRETMEN ATAMALARI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmen atamaları ile ilgili olarak açıklama yaptı. Cumhuriyet'in 100. yılına vurgu yapan Erdoğan'ın öğretmen atamaları ile ilgili açıklaması şöyle:

"100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Burada 24 Kasım öğretmenler gününde muhalefet tarafından sürekli istismar edilen bir hususu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Bakınız biz hükümet olarak sadece bütçede değil, atamalarda da önceliği hep eğitim öğretime verdik. Şu an kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'i bizim iktidarlarımız döneminde atanmıştır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Mayıs ayında 45 bin öğretmenimizi daha öğrencileriyle buluşturduk. Bundan sonra da ihtiyaçlar ve imkânlar dâhilinde gerekeni yapacağız." ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENATAMA TAKVİMİ ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 yılı öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağına ilişkin olarak bakanlıktan açıklama yapılmadı. Ancak bakan Yusuf Tekin, şubat ayı Öğretmen atamalarının çeşitli nedenlerle yapılmayacağını söyledi ve atamaların ertelendiini duyurdu. Öğretmen atamalarına ilişkin tarih ve kadro branş dağılımı bilgisi henüz bulunmuyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapıldığında haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

EN ÇOK HANGİ BRANŞA ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK?

2023 yılı Mayıs ayında bakanlık tarafından 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırmıştı. Atamaların büyük çoğunluğu deprem bölgesine yapılırken 22 bin 500'ün üzerinde öğretmen Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen 10 ile atandı.

Öğretmen atama branş ve kontenjan dağılımı tarihi belli oldu Öğretmen atama branş ve kontenjan dağılımı tarihi belli oldu

Bu yıl yapılacak olan atamalarda 2024-2025 eğitim öğretim yılında değiştirilecek olan müfredat doğrultusunda öğretmen atamalarına ağırlık verilmesi bekleniyor.

Sizler de öğretmen atama takvimi ve branş dağılımı ile ilgili düşüncelerinizi haberin yorum kısmına yazarak yetkililere sesinizi duyabilirsiniz.