Memur maaş zammı oranında belirlenecek olan öğretmen maaşları, 6 aylık enflasyon farkı göz önünde bulundurularak belirlenecektir. Peki, 2023 Temmuz'da en düşük öğretmen maaşı ne kadar olacak?
Zam oranı, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netlik kazanacak olup Öğretmen maaşlarındaki zam oranı, memur maaş zammı ve toplu sözleşme oranına göre belirlenecektir.

2023 MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

5 aylık enflasyon farkı sonrasında 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı yüzde 13,26 olarak görülüyor. Memur maaşı zammı ile ilgili gelen tahminler içerisinde refah payı düşünülerek yaklaşık yüzde 45 oranlarında zam gelmesi yer alıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurmuş, Ancak bu rakamın öğretmen maaşlarına nasıl yansıyacağı henüz netlik kazanmamıştır.
2023 Ocak-Haziran dönemleri arasında öğretmen maaşlarına yapılan yüzde 30 zam sonucunda, 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL seviyesine yükselmiştir. Ocak zammından sonra en düşük öğretmen maaşı ortalama 12 bin 400 TL bandında bulunuyor. Yeni zam oranlarına göre bu rakamların değişmesi bekleniyor..