2022 Ziraat Bankası Personel Alımı Kontenjanları Nelerdir 

Ziraat Bankası 2022 yılı kapsamında olmak üzere 2050 Banka Personel Alımı yapacak. Yayımlanan ilanlar ile alımlar 5 farklı ilan ile gerçekleştirilecek olup kontenjan dağılımı şöyledir:

  • 30 Müfettiş Yardımcısı ( Ziraat Bankası AŞ Teftiş Kurulu ),
  • 120 Uzman Yardımcısı ( İstanbul Genel Müdürlük ),
  • 1.500 Servis Görevlisi ( Türkiye Geneli ),
  • 100 Uzman Yardımcısı ( Ziraat Katılım Bankası İstanbul Genel Müdürlük ),
  • 300 Servis Görevlisi ( Ziraat Katılım Türkiye Geneli ),

Yukarıda da göreceğiniz gibi bazı ilanlar Ülke geneli, yapılıyorken bazıları sadece Merkez genel Müdürlükte gerçekleştirilecek.

Banka Memuru Alımı İçin Adaylarda Aranan Nitelikler Nelerdir

Ziraat Bankası 2050 Memur personel alımı için genel olarak adaylardan,

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar çin askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Bankacılık kanuna göre bankada çalışması yasaklanmamış olmak, Yurt içi veya Yut dışında görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir beden veya akıl hastalığı olmamak" şartları aranacaktır.

Yaş Sınırı Var mı 

Ziraat Bankası personel alımı için adayların öncelikle 18 yaşını tamamlamış olmaları gereklidir. Ayn zamanda belirtilen ilana göre 30 yaşından büyük olanlar başvuru yapamayacaktır. 

KPSS Şartı Aranıyor mu 

Ziraat Bankası personel alımları Sınav ile yapılacağından adaylar Sınav ücreti karşılığında sınavlara katılabilecek Bu sebeple adaylardan herhangi bir KPSS Şartı Aranmayacaktır.

Mezuniyet Şartı Nelerdir

Tüm pozisyonlar için alımlar Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda adayların en az dört yıllık eğitim veren veren bölümlerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmaları gereklidir. İlgili bölümlere aşağıdaki ilanların tam metinlerinden ulaşabilirsiniz.

Ziraat Bankası Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak

Bankanın personel alımına süreç 30 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak. En geç 16 Ekim 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular saat 23:59 a kadar alınacak. Buna göre adaylar başvurularını sadece Elektronik ortamda alacak olup aşağıdaki bağlantı üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru Ücretine Dikkat

Sınava başvuru yapacak adayların, Üniversite tarafından belirlenen sınav ücreti olarak 330 TL ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında Üniversite'nin  https://ziraatbank.istanbul.edu.tr internet sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Üniversite kuralları gereği başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir.

İLANLARIN TAM METİNLERİ

Ziraat Bankası yayımladığı ilanlar ile Servis görevlisi alımları Ülke geneli farklı şehirlerde bulunan Şubelere gerçekleştirilecek. uzman yardımcısı ve Müfettiş Yardımcısı alımları ise genel Müdürlük ve teftiş kuruluna yapılacak