Zabıt katibi maşları memur maaşlarına endeksli olarak artıyor. Adalet Bakanlığının en önemli görevlerinden biri olan ve bakanlığın önemli iş yükünü üstlenen zabıt katipleri 657 sayılı kanuna tabi. Bu nedenle memur maaşlarına yapılan zam oranında onların da maaşları artıyor. Temuz ayı memur maaş zamı ile birlikte aynı oranda zabıt katibi maaşı da artıyor.

Peki Zabıt katibi kaç TL Maaş alıyor, neler yapıyor, ne kadar Zabıt Katibi alınacak? İşte detaylar:

Zabıt Katibi ne kadar maaş alır?

Zabıt katibi olan kişiler 4 bin 580 lira ve 7 bin 90 lira aralığında maaş alır. Temmuz zamı ile birlikte zabıt katibi maaşı 11.1000 TL civarında bir maaş alacak.

Zabıt katiplerinin mesaisi ies şöyledir: Zabıt Katipleri Öğleden önce saat 8.30 ve 17.00 aradında çalışırlar. Öğle araları da diğer devlet kurumlarında olduğu gibi 12.00 ve 13.00'dadır ve bu saatler valiliklerce düzenlenebilir.

Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Ne İş Yapar?


Adalet Bakanlığı tarafından personel alımı bünyesinde görevlendirilen zabıt katipleri, farklı kamu kuruluşlarında da bulunabilmekdedir.
Zabıt Katipleri İcra daireleri, Seçim kurullarında ihtiyaç duyulan bir alan olarak yazışma, tutanakların düzenlenmesi ve dosya takibi gibi işlemleri yapmaktadır. 

Zabıt Katipliği kalem işlemlerinin gerçekleşmesine olanak sağlayan bir bölümdür. Genel görevleri ise kurumların güncel ihtiyaçlarına ve sözleşmeye göre değişiklik gösterebilmekdedir.

2022 Zabıt Katibi Alımı

Bakanlıkça açılan Zabıt Katipliği sınavına girdikden sonra bu süreci başarıyla tamamlayan adaylar zabıt katibi olarak görevlendirilmektedir. KPSS'den en az 70 puan ve ve üzerinde puan almış olmak şart koşulmuştur.
Koşullar arasında en az lise mezunu olmak ve 35 yaşını geçilmemesi olmak önemli bir yer tutmaktadır. Zabıt Katibi alımında KPSS puan türleri bakımından lisans mezunları P3 puan türü, Ortaöğretim mezunları P94, Ön lisans mezunları P93 puan türlerine göre başvuruda bulunmaları gerekmekdedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilerin ise başvuruları reddedilmektedir. Ayrıca askerlikle ile alakalı bir problem olmaması ve bitirilen bölüm olarak istenen şartları yerine getirmiş olmak gerekiyor.
Zabıt katip alımı için ayrıcalıklı özel koşullar bazılarına uyum sağlamak gerekmektedir. Doğru ve hızlı yazmaya niteliklerini sınayan bilgisayar ve daktilo derslerini başarılı şekilde bitirmek gerekir. Bilgisayar belgesine sahip olmak, kurumdan istenen diğer özel koşullara uygunluk istenecektir.