Memur ve emekliye yüzde 2,5'luk ek zammı da içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
Teklif Meclis Genel Kurulunda görüşülüp kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanının onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onaylamasındansonra Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girecek. Ama ek zammın 15 Ocak 2022 maaşlarına yetişmesi mümkün görünmüyor.
Görüşmelere sendikalardan sadece KESK'i temsilen eş genel başkan Mehmet Bozbeyik katıldı. Memur Sen ve Türkiye Kamu Sen temsilcileri ek zam sırasında komisyonda bulunmadı.
KESK Genel Başkanı Bozgeyik'in burada görüşme yapılırken Maliye'nin tebliğ çıkararak katsayıları belirlediğini ve Meclisin memura zam için kanun çıkaramayacağını söylemesine Ak Partili Mustafa Elitaş tepki gösterdi. Elitaş, sadece bilgi vermesini ve Meclisi töhmet altında bırakacak açıklamalar yapılmamasını istedi.
Tekifle ilgili iki önerge verildi. İlk önergede ek zam oranı yüzde 10,5 olarak yer aldı. İkinci önergede ise toplam zam oranı yüzde 50,4 olarak önerildi. Ancak her iki önergede reddedildi.
Milletvekili Garo Paylan ile Mustafa Elitaş zammın ek zam olup olmaması konusunda tartıştı. Paylan verilen zammın sadece Temmuz zammının öne alınmasından ibaret olduğunu belirtti.