En temel besin kaynaklarından birisi olan yumurta sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yumurta alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de doğal olmasıdır. Üretim şekline göre numaralandırılan yumurtaları satın alırken bu kodlara bakmak çoğu zaman hayat kurtarır. “0-1-2-3” kodlarından oluşan bu kodlar yumurtanın organik olup olmadığını gösteriyor..

"0" Organik yumurta

Organik yumurta almak istiyorsanız yumurta üzerindeki kodun 0 ile başlaması gerekmektedir. TR ibaresi önünde "0" rakamını görürseniz o yumurtanın organik olduğunu anlayabiliriz. Bu kodun olduğu yumurtalar tavuğun hiçbir kimyasal içerikli ürün tüketmediği ve doğal bir şekilde beslendiğini gösteriyor..

"1" Gezen tavuk yumurtası

"1" kodlu yumurtalar en doğal yumurtalar sıralamasında ikinci sıradadır. Organik yumurta fiyatları yüksek olduğu için ona en yakın alınabilecek yumurta "1"  kodlu yumurtalardır. Bu yumurtalar gezen tavuk yumurtalarından oluşuyor.

"2" Kümes tavuğu yumurtası

2 numaralı koda sahip olan yumurtalar, kümeste yaşayan tavuklara ait yumurtalardır. Bu yumurtaları gelişim çağındaki çocukların ve rahatsızlığı bulunanların tüketmemesi tavsiye ediliyor..

"3" Kafes tavuğu yumurtası

Bu koda sahip yumurtalar endüstriyel üretim ile hızlı yumurta alınabilmesi için kafeste yetiştirilen tavuklardan alınan yumurtalardır. Mümkün oldukça bu koda sahip yumurtaların tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.