Van'ın Başkale ilçesinde 2 günden beri aralıklarla süren sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi.
Bölgeden gelen bilgilere göre bugün öğle saatlerinde başlayan yağışların ardından birçok noktada yaşanan taşkınlardan dolayı Van-Hakkari karayolu kapandı ve araçların geçişine izin verilmedi.
İlçede selden etkilenen mahalleleri ziyaret için bölgeye intikal eden İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de kapanan yolda incelemelerde bulundu.
Yağmur ve sel ile ilgili görevlilerden bilgi alan İnce, iş makinelerinin yolda biriken çamur ve taş parçalarının temizlenmesi çalışmalarını takip etti.
Van Hakkari yolunun kapanması nedeniyle iki yönde de onlarca araç bekletildi.
Ayrıca sağanak nedeniyle ilçe merkezinde de taşkınlar yaşanırken birçok ev ve iş yerini su bastı.

YÜKSEKOVA İLE MERKEZİ SEL SULARI ALTINDA KALDI

Hakkari'ye bağlı Yüksekova ilçe merkezinde de aniden bastıran sağanak yağışlar sele neden oldu. Saat 16.00 sularında başlayarak yaklaşık yarım saat süren yoğun yağmur, Yüksekova ilçe merkezinde hayatı durma noktasına getirdi. Yüksekova İlçe merkezi ile devlet hastanesi arasında bulunan İpekyolu Caddesi, sel suları ile birlikte adeta dere yatağına dönüştü. Aralarında kamyonların da bulunduğu çok sayıda araç, sürücülerin kontrolünden çıkarak refüje çıktı.
Hakkari'ye bağlı ilçenin Akalın ve İnanlı mahalleleri ise sel sularıyla birlikte göle dönüştü. Yoğun yağmur yağışı nedeniyle ilçedeki birçok binanın bodrum ve giriş katlarını su bastı. Mahsur kalanlar iş makineleriyle kurtarıldı. Yağmurun durması ile birlikte ekipler tarafından yoğun bir çalışma başlatıldı.