YÖNEYLEM araştırma tarafından seçim ile ilgili olarak yapılan son kamuoyu araştırması 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. Yüz yüze görüşme yöntem kullanılarak yapılan ankette, ankete katılanlara Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu yarışırsa kime oy verecekleri de soruldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteği % 46.8 olarak ölçülürken, Erdoğan'a destek % 40.6'da oranında kaldı. ‘Oy vermem' diyenlerin oranı % 9, ‘Kararsızım' diyenlerin oranı ise % 2.4 çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı en yüksek desteği ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aldı. “Yavaş aday olursa oy veririm” diyenlerin oranı % 57.3'e ulaşırken, “Erdoğan'ı oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 34.2'ye indi.

MUHALEFET OYU % 50.7

Araştırma sonucuna göre halkın yüzde 63.5'i Parlamenter sistem yanıtı verirken, sadece yüzde 30.9'luk kısmı Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi tercihini yaptı. 
“Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması durumunda Recep Tayyip Erdoğan'a oy verir misiniz?” şeklinde yöneltilen soruya;
“Asla oy vermem” diyen katılımcıların oranı yüzde 55.8 oldu. Kesinlikle oy veririm diyenlerin oranı ise yüzde 32.4'te kaldı. Ayrıca muhalefet adayını tercih edenlerin oranı yüzde 50.7 olarak kayıtlara geçti.

EN ÖNEMLİ SORUN

Katılımcılara ayrıca Türkiye'nin en önemli sorununun ne olduğu da soruldu. Katılımcılardan gelen yanıtlar arasında ekonomik kriz ve üretimsizlik yanıtı yüzde 56.2 ile öne çıktı. Enflasyon ve hayat pahalılığı diyenlerin oranı ise % 39 oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır sorusuna ise katılımcıların yüzde 47.2'lik bölümü “Doğru bir aday gösterilirse muhalefet adayı kazanır” yanıtını verdi.