YKS tercih sonuçları için geri sayı başladı. Yüzbinlerce aday tercih yaptıktan sonra gözlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'ye çevirdi. Artık son kararı ÖSYM robotları verecek. Bilgisayarlar alınan tercihleri değerlendirdikten sonra puan üstünlüğüne göre hangi adayın hangi üniversiteye yerleşeceğini belirleyecek. ÖSYM'ye ise yapılan bu değerlendirmenin sonucunu açıklamak düşecek.

YKS TERCİH SONULARI NE ZAMAN AIKLANACAK?

Şu an adayların en fazla merak ettiği konu YKS'nin ne zaman açıklanacağı konusu. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'den YKS tercih sonuç tarihi ile ilgili bir takvim yayımlamamıştı ve kurum tarafından henüz YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir bilgi verilmedi.

Ancak;;Geçen yıl tercihler 20 Ağustos 2021 tarihinde sona ermiş YKS Tercih Sonuçları ise 31 Ağustosn2021 tarihinde ilan edilmişti. Bu süre göz önünde bulundurulduğunda 2022 YKS tercih sonuçlarının 16 Ağustos 2022 Salı günü açıklanması bekleniyor.

YKS SONU NASIL ÖĞRENİLİR SONU SORGULA

YKS Tercih başvurusu yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.

YKS SONULARI BASILACAK MI, ADRESLERE GÖNDERİLECEK Mİ?

Dikkat: Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.