ÖSYM tarafından yapılan Üniversitelere giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS ne zaman açıklanacak, sınava giren öğrencilerden AYT, TYT ve YDT sınavlarının, testlerinin sonuçları ve sınav takvimine ilişkin detaylar şöyle:

Her yıl ÖSYM tarafından yapılan TYT, AYT, YDT olmak üzere üç oturum olarak düzenlenen sınavda ilk oturumu olan TYT 'nin gerçekleştirilmesi sonrasında 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri ve 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT)'nin açıklanma tarihleri, ÖSYM sınav takvimi ve AYT, YDT sınavı hakkında merak edilenler.


YKS SINAVI NE ZAMAN 


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, 
"18 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2022-YKS  3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 01 Haziran 2022 tarihinde saat 08.00'den itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir." ifadelerine yer verdi.


YKS SONULARI NE ZAMAN AIKLANACAK


ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, üniversite sınavı 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak.


ÜNİVERSİTE SINAVI 2022 YKS SONULARI NASIL ÖĞRENİLİR?


Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.


YKS’DE BARAJ OLACAK MI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2022 YKS, ön lisans ve lisans programları tercihlerinde 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı.