Öğretmen ataması yapılacak mı? Atama bekleyen öğretmenlerin beklentilerine yönelik açıklama Milli eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapıldı. Eğitime yönelik çeşitli açıklamalarda bulunan Özer'in öğretmen atamalarına yönelik açıklaması şöyle:
 

Öğretmen ataması

Öğretmenlerin eğitim sisteminin en değerli varlığı olduğunu dile getiren Bakan Özer, eğitim sistemine en fazla öğretmen ataması yapan iktidarın mevcut iktidar olduğunu söyleyerek, 2000'li yıllarda 500 bin civarında öğretmen varken bugün 1.2 milyon öğretmen olan bir eğitim sisteminden bahsedildiğini dile getirdi ve sözlerine şöyle devam etti: 
 

"Eğitim sistemindeki öğretmenlerin yüzde 75'ini son 19 yılda atadık. Dolayısıyla öğretmenlerimiz müsterih olsunlar. Öğretmen atamaları devam edecek. Özellikle Millî Eğitim Bakanlığının yeni önceliklerine göre ağırlık değişecek. Yani mesela okul öncesine biz ağırlık veriyoruz. Şu anda okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıyla ilgili. Dolayısıyla alacağımız öğretmenlerde de okul öncesi öğretmene ihtiyacımız, arttı. Dikkat ederseniz son iki atamada hep İstanbul'a ağırlık verdik. Yine bu atamada da yüzde 50'sini İstanbul'a vereceğiz."

 
Öğretmen Atama takviminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını belirten Bakan Özer, atanacak öğretmenlerin 2022-2023 eğitim öğretim yılına yetişeceğini kaydetti.