Koronavirüs salgını neeni ile uygulanan karantina süreleri güncellendi. Aşılı olanlardan pozitif olan kişilerin karantina süreleri kısaldı. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni karantina sürelerine ilişkin açıklaması:

"Karantina sürelerinin mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi yedi gün olarak belirlenmiştir. Yedi günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar beşinci gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucunegatife dönmüşse karantina süresi sona erer.
Temaslı kişiler son üç ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya da hatırlatma dozu açısı üzerinden üç ay geçmiş temaslı kişiler yedi gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. Beşinci gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinayı erken sona erdirebilirler."