Yediiklim Yayınevi'ne polis operasyonu. Yayınevinin sorularının KPSS'de çıktığı iddialarını araştırmak ve varsa delil toplamak amacı ile Yediiklim'e ait 2 adreste aramalar başladı.

DDK, KPSS SORULARINA İLİŞKİN SU DUYURUSUNDA BULUNDU

ÖSYM'de inceleme başlatan Devlet Denetleme Kurulu DDK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığın da iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu. KPSS Sorularının çalındığı iddiaları ve konu ile ilgili olarak yapılan incelemeler hakkında konuşan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı,

"Bir sorun görünüyor. KPSS ile ilgili sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK), 2022 KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda suç duyurusu yapmasının ardından konuyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmanın savcılık ve DDK tarafından koordineli şekilde yürütüleceği öğrenildi.

 ANKARA EMNİYETİ İKİ AYRI ADRESTE ARAMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının onayı sonrası Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen Ankara Emniyeti, KPSS hakkındaki soruların çalınması/sızdırılması iddiaları üzerine tartışmaların göbeğindeki yayınevine operasyon düzenledi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Yediiklim Yayınevi'nin merkez binası ile matbaasının yer aldığı binalarda arama başlatıldı.