Maaş promosyon anlaşmalarında gelinen rakamlar, bir önceki ay yapılan anlaşmaların bile neden güncellenmesi gerektiğini gözler önüne seriyor. Yapılan yeni anlaşma bir iki ay önce yapılan anlaşmaları adeta ikiye katladı. Ağrı'da yapılan öğretmen maaş promosyon ücreti anlaşması ile öğretmenlere 21.950 TL ödenmesine karar verildi. Bu rakam önceki ayları ikiye, üçe hatta dörde katladı. Birkaç ay önce 8-9 bin TL gibi rakamları rekor olarak haberleştiriyorduk. Şimdi ise 20 binli rakamlar geride kalıyor.

NEDEN MAAŞ PROMOSYON ANLAŞMALARI GÜNCELLENMELİ

Maaş promosyonlarında atılan imzalarda her gün yeni rekor ücretler gündeme geliyor. Hal böyle olunca da bankaların verdiği ücretler mercek altına alınıyor ve düşük kalan promosyon anlaşmalarının güncellenerek farkın çalışanlara ödenmesi talepleri geliyor. 
Edirne Belediyesi bunu başardı. Promosyon anlaşmasını iptal etti ve 22.500 TL'lik yeni anlaşma yapıldı. Bugün de Ağtı'dan rekor promosyon anlaşması haberi geldi.

KA TL MAAŞ PROMOSYONU ANLAŞMASI YAPILDI

Öğretmenler adına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan görüşmeler sonrasında MEB personeline 21.950TL maaş promosyonu ödenmesine karar verildi. Haberi ise Memur Sen kamuoyuna duyurdu.
Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Aslan, eğitm çalışanları için yapılan maaş promosyon anlaşmasının Yapı Kredi bankası ile tek seferde 21 bin 950 TL olarak sonuçlandığını açıkladı.
ÖĞretmenlere ve diğer MEB personeline ödenecek olan banka promosyon anlaşması ile ilgili olarak Aslan'ın yaptığı açıklama şöyle:
Kıymetli Ağrı Eğitim alışanları;;

Yetkili sendika olarak komisyonda temsilen bulunduğumuz maaş promosyon antlaşması Yapı Kredi bankası ile tek seferde… 15 Eylül de 21950 TL olarak ödenmek üzere sonuçlanmıştır. 
Eğitim çalışanlarının beklentileri karşılanmış olup, tüm çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum. 
Bu süreçte il milli eğitim müdürlüğümüze desteklerin den dolayı teşekkür ederiz.
Abdurrahman Aslan

Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı