Anayasa çalışmalarında çağın en önemli terimlerinden biri olan Yapay Zeka'dan da yararlanılıyor. Yeni anayasada dünyada ilklerden birine imza atılacak ve yapay zekadan yararlanılacak. 21. yüzyılın gerekliliklerinden biri haline gelen yapay zekanın anayasa çalışmalarında kullanılması ile birlikte yeni bir perspektif çizilerek  'İnsanın korunması için devletin tedbir alması gerektiğinin' önemine vurgu yapılacağı bir maddenin de yer alması bekleniyor.

ok fazla detay içerecek olan yeni ve yapay zekalı anayasa çalışmalarına ilişkin olarak görüş bildiren uzmanlar, yapılan çalışmaların akabinde yapay zekanın gelecekteki tehlikelerini ve bu konuyu anayasada ilk işleyen ülke olacağımızı belirtiyor.
Türkiye'nin yapay zekalı anayasa çalışmaları ile dünyada bu konuyu hukuk kavramı içerisinde en üst seviyede dile getiren ve bunu anayasa da belirten ilk ülke olarak tarihe geçmesi bekleniyor. Öte yandan konuya ilişkin görüş bildiren bilişim uzmanları "yapay zeka" teknolojisinin ilerleyen yıllarda dünya üzerindeki hemen hemen bütün sorunları çözebileceğini ve yeni alternatifler oluşturabileceğini ortaya koyuyordu.

PEKİ YAPAY ZEKA NE DEMEK
Son zamanların en popüler konularından biri olan yapay zeka (AI), makinelerin tecrübelerinden öğrenmesini, yeni girdilere tamamen uyum sağlamasını ve tamamen insan benzeri görevleri eksiksiz olarak gerçekleştirmesini mümkün kılıyor. Günümüzün en fazla duyulan teknolojik gelişmelerinbden biri haline gelen çoğu "AI" örneği, satranç oynayan bilgisayarlardan kendi kendine giden otonom otomobil ve diğer araçlara kadar, derin ve bilinçli öğrenme ve doğal dil işlemeye dayanıyor.

ağımızın eşsiz teknolojilerini kullanarak bilgisayarlar, büyük miktarlarda veri işleyerek ve verilerdeki kalıpları tam olarak tanıyarak belirli görevleri yerine getirecek şekilde eğitilebilir. Ve bu sürekli gelişen bir teknoloji olarak ön plana çıkıyor. Yani sonu yok...