Başkale'de meydana gelen selda hayatını hiçe sayarak kardeşini kurtaran Kader Yurtseven şunları söyledi:

'Sel sırasında çok korktum. ok zor bir duygu. Anlatılacak bir şey değil'' dedi. Selde evleri yıkılan ve eşi cezaevinde olan 8 çocuk annesi Selime Yurtseven ise gözyaşlarıyla ''O sırada ben de bayıldım. Kıyamet gibiydi. Sel ne varsa beraberinde götürdü. Selin geldiği anda çocuklarımı zor kurtardım. ok korktum. Benim her şeyim gitti. Sele kapıldım. Son anda beni kurtardılar. Evimiz gitti, hayvanlarımız öldü, hiçbir şeyimiz kalmadı. Hala olayın şokunu yaşıyorum. Sel sırasında çok korktum. ok zor bir duygu. Anlatılacak bir şey değil. Sele kapılan küçük kardeşimi kurtarırken ben de sele kapıldım. Beni de bir kadın kurtardı. 
Kaderin annesi Selime Yurtseven ise yaşadığı acıları şöyle dile getirdi:
"Sel evimizi aldı götürdü, hiçbir şeyim kalmadı. Eşim cezaevinde. 8 çocuğuma ben bakıyorum. 3 inek ve 4 kuzum da sele kapıldı. Kızım Kader de küçük oğlum Mustafa'yı ararken sele kapıldı. O sırada ben de bayıldım. Kıyamet gibiydi. Sel ne varsa beraberinde götürdü. Selin geldiği anda çocuklarımı zor kurtardım. ok korktum. Benim her şeyim gitti. ok zor durumdayız. Yetkililerden destek bekliyoruz"

Selde kurtulan 10 yaşındaki Mustafa Yurtseven de olayın şokunu atlatamadığını söyleyerek, "Ablam beni ararken kendisi sele kapıldı. Sonra bayıldı. Ablamı bir kadınla çıkarttık, başında gözyaşı döktüm. Sel geldiği sırada annem bizi evden çıkarttı, tepeye çıktık. Evimiz yıkıldı, ineklerimiz öldü, hiçbir şeyimiz kalmadı. Yardım bekliyorum"


Mahallesi Muhtarı Ayhan Korkmaz ise;

"Dün sel gelirken sanki dağlar indi. ok korktuk. Yani mahalle öyle bir sallanıyordu ki, sanki deprem oldu. Evleri dere yataklarında bulunan aileler, evlerini terk edip kaçtılar. Kaymakam Bey'in daha önce bize gönderdiği uyarıları dikkate aldık. Bu uyarılar üzerine camiden anonslar yaptık. Bu uyarılar işe yaradı. Büyük bir mahalle. Burada en az 35 bin küçükbaş hayvan var. 15'e yakın inek ve küçükbaş hayvan öldü. Mahallemizin merkezi 180 hane. Tabi bağlı mezraları da var. 10'a yakın ev yıkılmış. Tam öğle yemeği vaktiydi. O saatte herkes sofrada olur. Benim yaptığım anonslarda, hava tahminlerine göre meteorolojinin yaptığı uyarıları hatırlattım. Yaptığım anonslar faciayı önledi" açıklamasında bulundu.