Vali'den tayin isteyen sözleşmeli öğretmenlere tepki geldi. Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Nenehatun Konferans Salonu'nda, 81 ilde eğitim sektöründe yönetici olan 215 kişinin katılımıyla düzenlenen "Eğitim Yönetici Geliştirme Programı (YÖGEP) Semineri", saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Vali Memiş: Sözleşmeli öğretmenler hemen tayin derdine düşüyor, çok ayıp!

Erzurum Valisi Okay Memiş: Erzurum'da genç arkadaşlar sözleşmeli atandığı halde, olmaması gerektiğini bildiği halde hemen tayin derdine düşüyor. ok ayıp. Öğretmen babam bana 'oğlum bak bu öğretmen tayinlerini yapma' diyor. Bu bana baba tavsiyesi. Siz oradaki, o dağlardaki Türk, Kürt, Alevi çocuklarını ve o fakir çocukları yetiştirmeyecekseniz yaptığınız işin ne gereği var.

Erzurum Valisi Okay Memiş öğretmen olan babasının kendisini, yeni atanan ve tayin olmak isteyen öğretmenlerin bu taleplerine tolerans göstermemesi konusunda tavsiyede bulunduğunu belirterek, "Siz oradaki, o dağlardaki Türk, Kürt, Alevi çocuklarını ve o fakir çocukları yetiştirmeyecekseniz yaptığınız işin ne gereği var." dedi.