Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini destekleyecek Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili konuştu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Bakan Mahmut Özer, Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavları ile ilgili bilgi verdi. Bakan Özer, “Eğitim ve sınav süreçleri başlayacak. Şu anda 500 bin öğretmenimiz uzman öğretmen olabilme hakkına sahiptir.” dedi.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVLARI NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili NTV’ye değerledirmelerde bulundu. Bakan Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
Sınav kaldırılsın diye bir talep oldu. Öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini sürekli desteklemek istiyoruz. Öğretmenlerin lisans üstü eğitime yönelimlerini teşvik etmek. Uzman öğretmenlikte 10 yılı tamamlamış öğretmenleri en az 180 saati kapsayan bir eğitim öngörüyoruz. Sonra bir sınav olacak. Yazılı sınav. Bunu MEB yapacak. 180 saatlik eğitimin dışında herhangi bir şey sorulmayacak. Öğretmenimiz lisans üstünü tamamlamışsa uzman öğretmenlikteki sınavdan muaf olacak. Eğitim ve sınav süreçleri başlayacak. Şu anda 500 bin öğretmenimiz uzman öğretmen olabilme hakkına sahiptir. 
Şu anda 500 bin öğretmenimiz uzman öğretmen olabilme hakkına sahiptir. Şu anda eğitim sistemimiz içinde 78 bin tane uzman öğretmen var. 88 tane de başöğretmen var. 10 yılını dolduranlar master yapma durumuna göre 500 bin öğretmenimiz bu süreçten başarılı şekilde geçerse uzman öğretmen olacak.”