Milli Eğitim Bakanlığının uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik uygulaması ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Yüz binlerce öğretmen, Öğretmen Bilişim Ağı ÖBA üzerinden videolar izleyerek sınava hazırlanırken, öğretmenler de sosyal medya üzerinden sınavın kaldırılmasını talep ediyor. Uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlikle ilgili önemli bir açıklamada CHP’li Engin Altaydan geldi. Altay yaptığı açıklamada bu uygulamayı kökten kaldırıp çöpe atacaklarğını söyledi. 

UZMAN ÖĞRETMENLİK TAZMİNATI BELLİ OLDU... TIKLAYINIZ

CHP'Lİ ENGİN ALTAY'DAN UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK AIKLAMASI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, düzenlediği basın toplantısında öğretmenlerin sorunlarına yönelik açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanına bir çağrı yapmak istiyorum. Öğretmenlerden telefon alıyoruz. Sadece öğretmenlerden değil, otobüs şoförlerinden tutun artık saymıyoruz zaten. Ne diyor öğretmenlerimiz? Bir öğretmen bilgi ağı kuruldu, ÖBA diye. Şu anda yaz tatilinde 60 bin öğretmen 180 saat bu programa katılmak zorunda. Birebir internet üzerinden uzman öğretmen olmak için. Milli Eğitim Bakanı’nın şunu bilmesi lazım. Öğretmenliğin kendisi bizatihi zaten uzmanlık mesleğidir. Bu eskiden 1739 sayılı Türk Milli Eğitim Temel Kanunu’nda var olan öğretmenlik zaten bir uzmanlık mesleğidir. Uzmanlıklar kendisi. Uzman öğretmen, başöğretmen… Kategorize ediyoruz. Buradan öğretmenlere sesleniyorum, hiç kendinizi yormayın kardeşim. Bu programa katılmak için yaz tatilini, kendinizi heder etmeyin. Biz iktidara geldiğimizde uzman öğretmenlik, başöğretmenlik gibi bu ucubeyi kaldıracağız. Ne yapacağız? Öğretmenin rütbeye ihtiyacı yok. Öğretmenliğin kendisi zaten uzmanlık mesleğidir. Eğitim öğretim tazminatını arttıracağız. Türkiye'nin bir tane baş öğretmeni var, o hepimize yeter. Milli Eğitim Bakanı’na çağrım şu: Öğretmenleri yorma. 10 ay sonra zaten çöp olacak bir sistem için, öğretmenleri 180 saatlik kurslarda… Zaten Anayasa Mahkemesi’ne de götürdük konuyu. Boşuna kendinizi helak etmeyin.

Sitemizin yazarı Kadriye Demirel, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavının kaldırılması gerektiği yönünde sitemizde yazı yazmış ve Twitter'de başlatılan etkinlik ile ses getirmişti. 

BİZİ İNSTAGRAMDAN TAKİP EDİN TIKLAYINIZ