Uzman öğretmenlik sınavı tüm yönleri ile eğitim camiasının bir numaralı gündemini işgal etmeye devam ediyor. Yüzbinlerce öğretmen uzman öğretmenlik sınavının iptal edilmesi için günlerdir çaba gösteriyor. Seslerinin Milli Eğitim Bakanlığı ve hükumet tarafından duyulmasını isteyen öğretmenler sınavın;iptal edilmesini istiyor.

Ancak tüm bu kampanyalara rağmen Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer'den uzman öğretmenlik sınavının iptal edilmesi yönünde en ufak bir sinyal gelmedi. Bakan Özer uzman öğretmenlik sınavının yapılacağını defaatle söyledi. 

Bakan Mahmut Özer'in öğretmenlere uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili müjde vereceği haberinin ardından öğremtenler bu müjdenin ne olacağını merak etmeye başladı.

Anlaşıldığı kadarıyla MEB, uzman öğretmenlik sınavını kaldırmayacak. Kariyer sınavları yapılacak. peki sınav iptal edilmeyecekse uzman öğretmenlik ile ilgili nasıl bir müjde verilebilir?

Bu soruya cevap olabilecek bir söylenti öğretmenler arasında iyiden iyiye dolaşmaya başladı. Bu söylenti de uzman öğremtenlik kariyer sınavlarının online olacağı yönünde. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in müjde olarak sınavın uzaktan yapılacağını açıklamasını açıklayacağı iddia edildi.

Uzman öğremtenlik sınavının nasıl yapılacağı önümüzdeki günlerde kesinleşecek. Sizler de sınavın online mi yüz yüze mi olmasının daha doğru olacağını yorum kısmına yazarak Milli Eğitim Bakanlığının kararında etki yapabilirsiniz.