Uzman Öğretmenlik Sınavı için eylem kararı alan Türk Eğitim Sen İstanbul 5 No2lu Şube, eylem kararını ertelediğini duyurdu.  Erteleme gerekçesi olarak da yasama yılının başlayacak olması nedeni ile, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM'de yeniden görüşülecek ve değişiklik;yapılacak olması gösterildi. Bu da akıllara sınavın iptal edileceğini getirdi.

Türk Eğitim Sen İstanbul 5 nolu şube başkanlığının uzman öğretmenlik sınavı eylem kararı için yayınladığı mesaj şöyle:

Kıymetli okul temsilcilerimiz : Kariyer planlama sınavları İle ilgili Afyonkarahisar’da Başkanlar kurulu toplantısında alınan karar gereği; 1 Eylül eylemimiz hükümetle görüşmeler neticesinde ekim ayına ertelenmiştir.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI İPTAL Mİ OLACAK, ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU DEĞİŞİYOR MI?

Sendikanın eylem kararını erteleme gerekçesinde kullanılan kritik cümle dikkatlerden kaçmadı. açıklamada Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik yapılacağına vurgu yapılması, sınavın iptal edileceği yönünde beklenti oluşturdu. İşte o kritik cümleler:

1 ekim yasama takvimi başında yeni yasa teklifleri ile tekrar güncellenecek olan meslek kanunu biz öğretmenler için daha hayırlı olacağı düşüncemiz netlik kazanmıştır. Hiç bir üyemiz merak etmesin ki kasım ayındaki sınav iptali için tüm siyasi müdahaleler devam etmektedir. Bu süreç yasa İle gerçekleşeceğinden dolayı ekim ayı için verilen söze binaen beklemede kalmaya karar verdik. Tüm üyelerimize bilgi verilmesi ve sınavsız geçişin mutlaka gerçekleşeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasını rica ediyoruz. İyi tatiller diliyoruz. 
TÜRK EĞİTİM SEN İSTANBUL5 ŞUBE BAŞKANLIĞI