Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yüzbinlerce öğretmenin gireceği Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavları ile ilgili açıklama yaptı. İşte EBS Genel Başkanı Yalçın'ın Öğretmenlik Keriyer Sınavları ile ilgili açıklamaları:

Doğruyu Söylüyor, Doğrusunu İstiyoruz

Eğitim çalışanlarının örgütlü gücü,haklı ve hakkaniyetli sesi olarak her zaman doğru olanı yaptık,kolay olanı değil. İtirazlarımızın temeli,önerilerimizin nedeni oldu.İstiyoruz ki,düzenlemelerde memnuniyet düzeyi artsın,beklenti karşılansın.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU DEĞİŞTİRİLSİN UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI KALDIRILSIN

arşı her şeye karşı anlayışı içerisinde değiliz.Yanlış söylemiyor daha doğrusu olsun diye mücadele ediyoruz.Kanunlar tartışılabilir. Tek doğru da ayette değildir düzenlemeler. Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda da kanun geliştirilsin,sınav maddesi değiştirilsin istiyoruz.

‘Nasıl bir kanun’ konusunda “Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı” hazırlayarak dikkatlere sunduk. Kanunun çıkmış olması son derece önemlidir. Yıllardır bekleyen taleple ilgili adım atılması olumlu ama adımlar yeterli değil dedik dün. Bugün, ‘ne olmalıyı’ öneriyor,iyisini istiyoruz.


Dün imkansız denilen konular çözüldü. Bunları çözen ve bir çok beklentiyi karşılayan siyasi irade bu siyasi iradedir. Nice büyük sorunları çözme kabiliyeti,kararlılığı ortaya koyan da mevcudu yapan da daha iyisini yapacak olan da sizsiniz. Talebimizi ötelemeyin önceleyin diyoruz.