Uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavları, öğretmenlerin tüm itirazlarına rağmen henüz iptal edilmedi. Bazı sendikalar ise sınavın iptali için elinden geleni yapıyor. Bu kapsamda önemli bir karar Eğitim Gücü Sen tarafından açıklandı. İşte sendikanın o açıklaması:

KARİYER BASAMAKLARI SINAVINDA GÖZETMEN OLMAYA EYLEM KARARI

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun tüm paydaşların ortak sesi olamaması, taleplerimize yanıt vermemiş olmasına sessiz kalamayız. Bu sebeple kanunun en çok tartışılan konularından biri olan sınavla kariyer basamakları uygulamasını kabul etmiyoruz.

Sendikamız üyesi öğretmenlerin %80’i hizmet süresi kriterini karşılamadıkları için "Kariyer Basamakları Sınavına" girememektedir. Sınava girme hakkı olmayanöğretmenlerimizden sınavda görev almaları talep edilecektir. 

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN) olarak üyelerimizin sınav görevini kabul etmemesine dönük eylem kararı alıyoruz. Hiçbir üyemizin, öğretmenleri ayrıştıran ve çalışma barışını bozan, sadece 600 bin öğretmenin gireceği Kariyer Basamakları Sınavı’nda görev alarak mesai arkadaşına saygısızlık yapmayacağına inanıyoruz.

Eğitim çalışanlarının özlük haklarının yasal olarak güvenceye alınması, geliştirilmesi ve savunulması konusunda sağlam duruşundan taviz vermeyen Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİM GÜCÜ SEN) olarak 19 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak Kariyer Basamakları Sınavında "görev almama" eylem kararı alıyoruz.