Milli Eğitim Bakanlığınıni uzman öğretmenlik sınavını erteleneceği iddia edildi. Gazeteci Edip Kaya, uzman öğretmenlik sınavının erteleneceğini ancak daha önce AYM kararının beklendiğini iddia etti.

Uzman öğretmenlik sınavının sonraki bir tarihe erteleneceğini söyleyen Kaya, bu sebeple henüz sınav yerleri ve giriş yerleri açıklanmadı dedi.

Konuya ilişkin açıklama bir yapan Gazeteci Edip Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in 9 Kasım 2022 arşamba günü Anayasa Mahkemesinin kariyer;sınavları hakkında verilecek kararı beklediği, 9 Kasım’dan 19 Kasım’a gerekli hazırlıkların yapılamayacağı için sınavın ertelenmesi talimatı verdiğini iddia etti.

İddiaya göre, eğer sınav Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilirse zaten sınav yapılmayacak. B planı olarak ise sınav iptal edilmezse hem öğretmenlerin tepkilerini dindirmek hem de Öğretmenlik Meslek Kanununda yapılacak değişikliklere zaman kazanmak için sınav bir ay ertelenecek.

Bir aylık süre içerisinde ise tezli yüksek lisanslılara 5 yıla düşürülmesi ve 25 yıllık öğretmenlerin başöğretmen olabilmesi için gereken çalışmalar tamamlanacak.