Anayasa Mahkemesi Öğretmenlik Meslek Kanunun bazı maddelerinin iptaline dair açılan davada, bugün yaptığı oturumda, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenleri temsilen en yüksek üyeye sahip eğitim 3 sendikasının açıklamalarını sözlü olarak dinlemeye karar verdi. AYM'den bugün karar çıkması bekleniyordu ancak, yüksek mahkeme kararı erteleyerek sendikaları dinleme kararı aldı. Bu kararın ardından gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi.

AYM'nin nihai kararı ne zaman açıklayacağı ile ilgili bir bilgi verilmedi. Ancak uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyer sınavlarına da sayılı günler kaldı. Eğer AYM kısa sürede karar vermezse 19 Kasım'da yapılacak olan sınavın ertelenmesi talepleri artacaktır. Zira sınav yapıldıktan birkaç gün sonra AYM'nin iptal;kararı vermesi gerek öğretmenler, gerekse Milli Eğitim Bakanlığı gereksiz yere büyük zahmetlere katlanmış olacaktır. 

Milli Eğitim Bakanlığının AYM kararının ardından öğretmenlerin ''sınav ertelenecek mi?'' sorularına açıklık getirecek bir açıklama yapması bekleniyor.

Sitemizin yorum kısmına görüşlerinizi yazarak MEB'in kararına fikir sunabilirsiniz.