Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Meslek kanunu kapsamında getirilen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyerleri için öğretmenleri eğitime aldı. Eğitimlerini tamamlayan öğretmenler uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına girecek. Yüksek lisans ve doktora yapmış olan öğremtenler ise bu sınavlardan muaf sayılacak.

Ancak öğretmenler ısrarla bu sınavın iptalini istiyor. MEB ise sınav yapmakta kararlı görünüyor. Ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin taleplerini görmüş ve öğretmenleri küstürmemek için çeşitli adımlar atmaya çalışıyor gibi gözüküyor. Bakan Özer, defalarca yaptığı açıklamalarda uzman öğretmenlik;kariyerinin kolay alınacağı yönünde işaretler verdi. En son açıklamalarında ise, öğretmenlerin bu konunun abartılacak bir konu olmadığını sınavdan sonra anlayacaklarını söylemişti.

Bakan Özer, Öğremtenlik Meslek Kanunu ile ilgili düzenlemelerden ve kanunun geliştirileceğinden de sıklıkla bahsetti. Şimdi kulislerde konuşulan ise uzman öğretmenlik sınavının kaldırılmaması ancak, sınava giren öğretmenlerin mümkünse tamamının başarılı olacağı bir sistemin uygulanacağı.

Bu sistemin sınava giren öğretmenlere ek puan verilerek sınav puanının dolaylı yoldan 40-50'ler seviyesine çekilmesi ve sınav puanı ve eğitim puanlarının belli bir yüzde ile etki edeceği bir puanlama sisteminin getirilmesi.

Bakan Mahmut Özer'in de öğretmenler üzerinde büyük etki yaratan sınav nedeni ile öğretmenleri küstürmemek için çaba gösterdiği ve sınavı kaldırmadan öğremtenleri de memnun edecek bir sistem üzerinde çalıştığı konuşulanlar arasında.