Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavları ve Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda açıklama yaptı. Uzman öğretmenlik kariyer sınavına yapılan itirazları ve sınavın iptali yönündeki etkinlikleri trol hareketleri olarak yorumlayan Özer, konunun siyasi malzemeye dönüştürüldüğünü söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında yapılacak olan sınavlarda asıl amacın öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirmek olduğunu söyleyen bakan Özer, sınava giren öğretmenlerin bunu anlayacaklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) tanıtım toplantısını bugün Ankara’da Milli Eğitim Şûra salonunda yaptı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Sözcüsü Orhan Erdem’in yanı sıra eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kariyer basamaklarında sınav sistemini eleştiren eğitim sendikalarını eleştirerek,

“Siyasi boykot çağrıları oldu. Şu oldu, bu oldu. Troller devreye girdi. Sanki Mili Eğitim Bakanlığı, öğretmenin itibarına dokunuyormuş gibi algı operasyonları çekildi. Bizimle öğretmeniz arasına kimse giremez. Bizden daha fazla kimse öğretmeni sevemez” dedi.

Bakan Mahmut Özer, çocukların okullaşma oranı, başörtü ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin konuşarak şunları söyledi:

"uzman Ve Başöğretmenlikle İlgili Sınavlarla İlgili Troller Devreye Girdi"

Öğretmenlik Meslek Kanunu 60 yıllık bir hayal. Buradaki amacımız şuydu, bu kanun sadece bir başlangıçtı. Sonra inanılmaz bir manipülasyon ortaya çıktı. Özellikle uzman ve başöğretmenlikle ilgili sınavlarla ilgili. Artık onların teferruatına girmiyorum. Siyasi boykot çağrıları oldu. Şu oldu, bu oldu. Troller devreye girdi. Sanki Mili Eğitim Bakanlığı, öğretmenin itibarine dokunuyormuş gibi algı operasyonları çekildi, ‘Niye sınava tabi oluyor?’ şeklinde. Ama bir şey unutuldu. Zaman geçer, geriye nerede tavır aldığınız kalır. Hakikatin yanında mı tavır alıyorsunuz yoksa kopartılan toz bulutunun içerisinde başka operasyonlar mı yapamaya çalışıyorsunuz?

"BİZİM YAPMAK İSTEDİĞİMİZ ŞEY SADECE ÖZLÜK HAKLARINIZI İYİLEŞTİRMEK"

Eğitimini tamamlayan öğretmenlerin bugün itibariyle yüzde 98’i sınava başvurdu. Ben tüm manipülatörlere medya trollerine siyasi operasyon çekmek isteyen tüm siyasilere gerekli dersi ve itibar etmedikleri için en içten şükranlarımı sunuyorum. Bizimle öğretmenimiz arasına kimse giremez. Bizden daha fazla kimse öğretmeni sevemez. Boykot çağrısı yapmıştınız. Yüzde 98’i itibar etmedi. E nasıl izah edeceksiniz kendi meşruiyetinizi o zaman diye insana sorarlar. 19 Kasım da bu sınav yapılsın öğretmenlerimiz diyecekler ki, ‘Bu nedir yani niye bu fırtınalar kopartıldı?’ aslında bakanlığın yapmak istediği şey sadece bizim özlük haklarımızı iyileştirmek.”

ÖZER'İN SÖZLERİ UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVININ OK KOLAY OLACAĞI ŞEKLİNDE YORUMLANDI

Bakan mahmut Özer'in konuşmasında sarf ettiği ''19 Kasım da bu sınav yapılsın öğretmenlerimiz diyecekler ki, ‘Bu nedir yani niye;bu fırtınalar kopartıldı?’ aslında bakanlığın yapmak istediği şey sadece bizim özlük haklarımızı iyileştirmek.” sözleri, sınavın çok kolay olacağı şeklinde yorumlandı.