“ÖMK'nın merkezine aldığı Kariyer Basamakları Sistemi ile çalışma barışını bozacak bir nitelikle karşımıza çıkmıştır. Öğretmeni yasal ve sosyal statüde güçlendiren bir kanun beklerken, öğretmeni ayrıştırılmıştır. Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavlarının iptal edilmesinden tarafız. Koşulsuz biçimde hizmet süresi 10 yıla ulaşan öğretmenlerimize “Uzman Öğretmen”, 20 yıla ulaşan öğretmenlerimize “ Başöğretmen” unvanları verilmesi gerektiğini savunmaktayız. Sayısı 650 bine varan öğretmeni sınav sürecine dahil eden sınava dayalı kariyer basamakları uygulamak büyük bir yanlıştır. Zaten bu yanlışın neticesinde 650 bin öğretmen özellikle sınav uygulaması ile ilgili serzeniştedir.

Aynı okulda görev yapan öğretmenler 3bin-5bin için bu eziyete maruz bırakılmaktadır. Ekonomik sıkıntılar yüzünden maalesef öğretmenlerimiz, uzunda ekonomik kazanım olan bu sınavı boykot edememektedir. Milli Eğitim Bakanlığı uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavını iptal etmeli ve bu tartışmalara son vermelidir. Aksi taktirde bu uygulamanın sancısı ileride daha da büyüyecek,  eğitim kurumlarında çalışma huzurunu bozacaktır.  Bir kere daha belirtiyoruz: sınavla kariyer olmaz.

Kariyer Basamakları istemi ve ÖMK ile ilgili; sendika tüzel kişiliğimiz ile Milli Eğitim Bakanlığı'na resmi yazılar yazdık, siyasi partilerle görüşmelerimizde kanun ve yönetmeliğe ilişkin görüşlerimiz ile önerilerimizi paylaştık, Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ni yargıya taşıdık, CİMER Etkinliği düzenleyerek 100 bin dilekçe hedefi ile öğretmenlerimizin yanında olduk, üyemiz olsun olmasın tüm öğretmenlerimizi Akademik Kurulumuz tarafından hazırlanmış sonuç ve istatistiklerini siyaset çevreleri ve medya ile paylaşacağımız Kariyer Basamakları Yönetmeliği Memnuniyet Anketine katılmaya davet ettik. Geldiğimiz noktada üyemiz olsun ya da olmasın tüm öğretmenlerimizi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ne ilişkin görüşlerini ve memnuniyetsizliğini 24-31 Ekim 2022  tarihleri arasında Siyasi Partilere ve Bürokratlara e-Posta yazmaya davet ediyoruz.”

Eğitim Gücü Sen’ in başlatmış olduğu mail etkinliği için örnek dilekçe ile e-posta listemize sendikamızın web sitesi üzerinden ulaşılabilir.