Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun TBMM'de kabul edilmesinin ardından öğretmenlik mesleğini 4 kariyer basamağına ayırdı. Bu basamakların ilki Aday Öğretmenlik. Aday öğretmenliğin ardından öğretmenlik geliyor. Öğretmenlikte belli şartları yerine getiren öğretmenler uzman öğretmenlik kariyerine geçiyor ve uzman öğretmenlik kariyerinde gerekli şartları dolduranlar ise başöğretmenlik kariyerlerine geçiyor. Peki Uzman Öğretmenlik nedir, şartları nelerdir, maaşa ne kadar etki ediyor

UZMAN ÖĞRETMENLİK EĞİTİM ŞARTLARI

Milli Eğitim bakanlığı kadrolarında görevli öğretmenlerden aday öğretmenlik dahil olmak üzere en az on yılını dolduran, mesleki gelişime yönelik 180 saatten az olmamak üzere düzenlenen Uzman Öğretmenlik Eğitim Programını tamamlayanlar, uzman öğretmenlik için öngörülen asgari çalışmaları tamamlayanlar, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası bulunmayan öğretmenler uzman öğretmen sınavı için yapılacak yazılı sınava başvuru yapacaklar. Bu sınavdan 70 ve üzerinde puan alan öğretmenler başarılı sayılacak ve uzman öğretmen sertifikası alacaklar.

UZMAN ÖĞRETMENLER NE KADAR TAZMİNAT ALACAK MAAŞA KATKISI NE OLACAK?

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun kabul edilmesi ile birlikte uzman öğretmenlere ödenecek olan tazminat artırıldı. Uzman öğretmenlere ödenen eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den yüzde 60’a çıkartıldı. Bunun da maaşlara yansıması 1.000TL civarında olacak.