Milli Eğitim Bakanlığı, uzman öğretmenlik eğitimlerini tamamladı. ÖBA üzereinden yapılan eğitimlere katılan öğretmenler için belirlenen süre doldu. Videoları çeşitli nedenlerle izleyemeyen öğretmenler için ek süre verilmişti. Ek sürenin de dolmasının ardından MEB Uzman Öğremtenlik Kariyer Eğitimleri tamamlanmış oldu.

ÖBA eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığında gözler uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavlarına çevrildi.  Tüm öğretmenlerin itirazına rağmen, MEB'den henüz sınav iptaline yönelik bir karar ve açıklama gelmedi. Mevcut durumda uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavının yapılması bekleniyor. 

Milli Eğitim Bakanlığınca Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği kapsamında 18 Temmuz 2022'de ÖBA üzerinden başlatılan uzman öğretmenlik eğitimleri sona ererken başöğretmenlik eğitimleri ise 19 Eylül 2022'ye kadar devam edecek. Söz konusu sınava günler kala Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı örnek soru kitapçıkları ile öğretmenler kendilerini sınav öncesinde deneme fırsatı bulacaklar.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yazılı sınav başvuruları MEB takvimine göre 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak. Uzman öğretmenlik sınavları ise 9 Kasım tarihinde gerçekleşecek.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVLARI NE ZAMAN?

Öğretmenlik Kariyer Sınavı 19 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek.

UZMAN ÖĞREMTENLİK BAŞÖĞRETMENLİK SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yazılı sınav başvuruları 26 Eylül 2022-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak ve sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞÖĞRETMENLİK SERTİFİKALAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Yüksek lisans, doktora ve sınav kazanarak sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

İERİKLER ÖĞRETMEN BİLİŞİM AĞI'NDA (ÖBA) PAYLAŞILDI

ÖBA Video eğitimlerinin yanı sıra video eğitimlerde görev alan akademik kadro tarafından hazırlanan yazılı içerikler de ayrıca ÖBA'da paylaşıldı. Eğitim başlatıldığında veya ‘Eğitime Devam Et’ seçildiğinde eğitim görseli altında yer alan ‘Eğitim Hakkında’ kısmında bu dokümanlara ait açıklamalar ve linklere yer verildi. Video içeriklerinin tamamının izlenmesi durumunda ‘eğitimi tamamlama şartı’ yerine getirilmiş oldu.