Milli Eğitim Bakanlığı Uzman öğretmnelik ve Başöğretmenlik kariyerlerine yönelik eğitimleri başlatıyor. MEB, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak isteyenleri önce eğitime tabi tutacak. ÖBA üzerinden verilecek olan eğitimlerin ardından öğretmenler sınava tabi tutlacak. Yüksek lisans ve doktora mezunu öğretmenler sınava girmeyecek. 

UZMAN ÖĞRETMENLİK EĞİTİMİ KA SAAT?

Milli Eğitim Bakanlığı, uzman öğretmenlik eğitimini 180 saat olarak belirledi. Uzman öğretmen olmak isteyenler bu 180 saatlik eğitimi tamanlamak zorundalar. Bu eğitimi başvuru yapan tüm öğretmenler almak zorunda.

BAŞÖĞRETMENLİK EĞİTİMİ KA SAAT?

Başöğretmenlik eğitimi uzman öğretmenlikten 60 saat daha fazla olacak ve toplamda başöğretmen olmak isteyenler 240 saat eğitim alacaklar. Bu eğitimi de tüm başöğretmen adayları alacak.

UZMAN ÖĞREMTENLİK BAŞÖĞRETMENLİK EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yaz tatilini öğretmenlerin eğitimine ayırdı. Öğretmenler uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimlerini uzaktan eğitim yöntemi ile alacaklar. MEB tarafından hazırlanan videoları izleyen öğretmenler eğitimlerinin tamalanmasının ardından sınava tabi tutlacaklar. Uzman öğretmenlik ve başöğetmenlik eğitimleri 18 Temuz 2022'da başlayacak. Eğitimler saat 00:01 itibariyle izlenebilir.