Ücretli öğretmenlik başvuruları. MEB öğremten kadrolarında yaşanan açığı ücretli öğretmen görevlendirerek kapatıyor. Kadrolu öğretmenler maaş + ek ders ücreti alırken, ücretli öğretmenlere maaş ödenmiyor ve sadece girdiği derslerin ücreti ödeniyor. Ancak yeni düzenleme ile ücretli öğremtenlere her 5 ders için 1 saat fazla ek ders ücreti ödenecek. Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri. Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı? Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlıyor? Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıyor. Bu yıl da MEB kadrolarında yaşanan öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle kapatılacak. Bu da onbinlerce ücretli öğretmen görevlendirilmesi anlamına geliyor. MEB bu kapssamda ücretli öğretmenlik başvurlarını alacak ve oluşturulan havuzdan ihtiyaç bulunan okullara öğremten görevlendirmesi yapacak. Başvurular yapıldıktan sonra evraklar teslim edilecek. İlte ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri, başvuru şekli, ücretli öğremtenlerin alacağı ücret ve konuya ilişkin detaylar.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretli öğretmenlik başvuruları henüz alınmaya başlamadı. Ücretli öğretmen alımı başvuruları başladığında onbinlerce öğretmenin ve öğretmenlik yapmaya aday kişinin başvuru yapması bekleniyor. Peki ücretli öğretmenlik başvurları ne zaman alınacak?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN, BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda başlattığı uygulama ile ücretli öğretmenlik başvurularını daha profesyonel hale getirdi. Artık başvurular erkenden alınıp sisteme giriliyor. Sistem üzerinden ihtiyaç duyulan branşlara ve kurmlara görevlendirme yapılıyor. Ancak ihtiyacın giderilemediği durmlarda ek alımlar da yapılıyor. Bakanlık, ücretli öğretmenlik başvurularını yeni eğitim öğretim yılı başlamadan alıyor ve sıkıntı yaşanmasının önüne geçmeye çelışıyor. Bu alımlar da genellikle Temuz ve Ağustos aylarında başlıyor. Başvuru yapan ücretli kişilerden komisyon tarafından yapılan görevlendirmeler sonucunda, ilgili evraklar görevlendirilen Okul Müdürlüğüne elden teslim edilecek.
2022-2023 eğitim öğretim yılı için ücretli öğretmenlik başvuruları henüz başlamadı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ücretli öğretmenlik başvuru klavuzunu bu güne kadar henüz yayınlamadı.
Her yıl temmuz-ağustos aylarında alınan ücretli öğretmen başvurulaarı için duyurunun yakın bir tarihte yapılması bekleniyor. MEB tarafından başvuru işlemleri başlatıldığında sitemizden duyurusu yapılacaktır. Bu nedenle sitemizi takipte kalınız.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmenliğe başvuru yapacak olan adaylar, ücretli öğretmenlik başvurularını kayıtlı oldukları ilçelerin Milli Eğitim Müdürlüklerine yapabileceklerdir. Ayrıca online olarak e-Devlet üzerinden başvuru tamamlayacaklar. e-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapacak olan vatandaşlar, şu adımları takip edecek;

1-Öncelikle başvuru ekranına girecek olan ücretli öğretmen adayları, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.
2- İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.
3- Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; "Formasyonum var." , "Köy Okullarında alışmak İstiyorum.", "Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum." , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum." seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.
4- Yukarıdaki bilgiler tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basılmalıdır.
5- 'Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.' bildiriminin karşınıza çıkmasının ardından ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunlu olacak.
6- İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız 'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemelisiniz.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK EK DERS ÜCRETİ MAAŞLARI NE KADAR?

Ücretli öğretmenler girdikleri dersin ücretini almaktadır. Yani her öğretmen için ayrı maaş ortaya çıkmaktadır. Genellikle en fazla ücreti sınıf öğretmenliği yapanlar alabilmektedir. ünkü sınıf öğretmenliğinde ders saati standart olarak 30 saattir. Diğer branşlarda nu kadar fazla derse girme ihtimali daha düşüktür. 
Haberimizde 30 saat ek ders ücreti alan bir öğremteni örnek olarak gösterecek olursak; Haftada 30 saat derse giren bir ücretli öğertmen 2022 Ocak tarihi itibariyle 3.360,64 TL maaş alıyordu. Temmur memur maaş zamı ve 5 saate 1 saat ek ders uygulaması ile birlikte 30 saat derse giren bir ücretli öğretmenin maaşı 5.740 TL'ye çıkmış oldu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER GÖREVDEN İSTEDİĞİ ZAMAN AYRILABİLİR Mİ?

Ücretli öğretmenler göreve başlarken herhangi bir taahhütname imzalamamaktadırlar. Bu nedenle bazı özel okullardaki uygulama gibi eğitim öğretim sezonunun sonuna kadar görev yapma zorunlulukları bulunmamaktadır. Yani ücretli öğremtenler istedikleri anda görevi bırakabilmektedirler.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİKTE ÖNCELİK KİMLERDEDİR?

Ücretli öğretmen görevlendirmelerinde öncelikle ihtiyaç duyulan branşın mezunu olan branş öğretmenlei tercih edilit. Örneğin sınıf öğretmeni ihtiyacı vara önce sınıf öğretmeni görevlendirilir. Şayet branş öğretmeni bulunamazsa yan alanı olan, ya da branşa en yakın bölüm mezunları, bu da bulunamazda şartları en uygun olan kişi ücretli öğretmen olarak görevlendirilmektedir.