Ücretli öğretmenlere kadro verileceği yönündeki iddialar, atama bekleney öğretmenler, görev yapan öğretmenler ve ücretli öğretmenler arasında önemli bir tartışma yaratmıştı. Bazı öğretmenler ücretli öğretmenlere kadro verilmesini desteklerken, önemli bir öğretmen kitlesi de bu atamaların yanlış olacağını savundu. 

Tam da bu tartışmalar devam ededken, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlere kadro verilip verilmeyeceği konusu Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER'e soruldu. MEB ve CİMER'den sorulara yanıt geldi.

İki kuruma yapılan bireysen başvurulara verilen yanıtlar ve detaylar şöyle:

MEB ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO SORUSUNU YANIT VERDİ:

Milli Eğitim Bakanlığı, ücretli öğremtenlere kadro konusunu soran öğretmene cevap verdi. 

Ücretli öğretmenleri heyecanlandıran kadro haberi asılsız çıktı. Bir gazeteci tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada ücretli ve söeleşmeli öğretmenlere kadro verileceği müjdesi aktarılmıştı.

Yapılan paylaşımın ardından öğretmenler konuyu tartışmaya başladı. Özellikle atama bekleyen öğretmenler duruma büyük tepki gösterdi. Yüzbinlerce öğretmen atanmayı beklerken, ücretli öğretmenlere kadro verilmesinin yanlış olacağı fikri dile getirilirken, ücretli öğretmenlere kadro verilmesinin belirli şartlarda doğru olacağını savunanlar dda oldu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO YOK, SÖZLEŞMELİLER İİN GÖRÜŞÜLÜYOR

Bu tartışmalar devam ederken, öğretmenler durumun ne derece gerçek olduğu, iddiaların doğru olup olmadığı, ücretli öğretmenlere ve sözleşmeli öğretmenlere kadro verilip verilmeyeceği sorusu, öğretmenler tarafından Milli Eğitim Bakanlığındaki yetkililere soruldu. Öğretmenlere MEB tarafından verilen yanıtta, ücretli öğretmenlere kadro verilmesinin bakanlık gündeminde olmadığının açıklandığı bildirildi. Sözleşmeli öğretmenlere kadro konusunun ise görüşüldüğü ve sendika ile de konuyla ilgili görüşme yapılacağının söylendiği bildirildi.

İşte sosyal medyada yer alan o paylaşım:

 

CİMER DE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO VERİLECEK Mİ? SORUSUNU YANITLADI

Bugün de bir cevap daha Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından Cimer üzerinden geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER üzerinden cevap veren Milli EĞitim Bakanlığı ücretli öğretmenlere kadro konusu hakkında çalışmaların olmadığı cevabını verdi. İşte o cevap:

CİMER ve MEB tarafından verilen cevaplara bakıldığında, şu an için ücretli öğretmenlere kadro gibi bir gündemin olmadığı anlaşılıyor. Ancak sözleşmeli öğretmenlere kadro sürekli masada olmaya devam edecek.