Ücretli öğretmenlerin 2022 yılı Ocak-Temuz dönemi için alacakları ücret belli oldu. Memur maaşlarına yapılan zam ile birlikte bir artış yapılan ücretli öğretmen ek ders ücretleri meur maaş katsayısına göre yeniden belirlendi.

2022 YILINDA ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER NE KADAR ALACAK?

Ücretli öğretmenler 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle girdikleri hed ders için net 21,46 TL ek ders ücreti elıyordu. Önemli bir kısmı 30 satin altında ek ders ücreti alan ücretli öğretmenlerden haftada 30 saat derse giren ücretli öğretmenler baz alındığında haftalık 643.8 TL, aylık ise 2.575,2 TL ücret alıyorlardı.
2022 yılı için memur maaşlarına yapılan zamla birlikte aynı oranda, yüzde 30.5 zam lanan ek ders ücretleri sonrasında ücretli öğretmenlerin ders başı aldıkları ücret 6,55 TL’lik bir artışla 28,01 TL'ye’ye yükseldi. Ocak Temmuz döneminde ücretli öğremtenler haftada 30 saate giren bir öğretmen için aylık 120 saat ders 28,01 TL üzerinden 3361TL alıyordu.

TEMMUZ EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Ek ders ücretleri memur maaş zamı oranında artırıldı. Memur maaşlarına yapılan %41,69'luk zam sonrasında ek ders ücretleri 39,69 TL oldu. 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENE 5 SAATE 1 SAAT EK DERS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamaya göre ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine 5'e bir fazla ek ders ödenmesi de karara bağlandı. Yapılan kabine toplantısından çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan,

‘Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum.’ dedi. 

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının bitmesinin ardından çeşitli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ücretli öğremen ek ders ücretlerine ilişkin olarak ise, 
‘Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapacağız. haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 liraya yükselmektedir. 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 liraya çıkmaktadır.’ dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE FAZLA EK DERS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığında çalışan ücretli öğretmenlere her 5 ek ders karşılığı 1 ek ders ücreti yatırılacağını açıkladı.