Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrası bir dizi açıklamalarda bulundu. KYK borç faizlerinin silinmesi en önemli gündem maddesi iken ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine 5'e bie fazla ek ders ödenmesi de karara bağlandı.

Ücretli öğretmenlerin Ek Ders Ücreti ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Kabine Toplantısı 18 Temmuz 2022 tarihinde yapıldı. Yapılan kabine toplantısından çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum.’ dedi. 

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının bitmesinin ardından çeşitli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ücretli öğremen ek ders ücretlerine ilişkin olarak ise, 
‘Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her 5 ders için ilave bir saat ek ders ödemesi yapacağız. haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 liraya yükselmektedir. 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 liraya çıkmaktadır.’ dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE FAZLA EK DERS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığında çalışan ücretli öğretmenlere her 5 ek ders karşılığı 1 ek ders ücreti yatırılacağını açıkladı.

14 GÜNLÜK MAAŞ FARKI VE ÖDEME TARİHİ... TIKLAYINIZ