Dünya Koronavirüs ile amansız mücadele ederken ve milyonlarca insan aşı olmadığı ya da olamadığı için hayatını kaybederken bazı kişilerin Covid 19'un mevcut tek çözümü olan aşı karşıtı söylemler ile aşılama ve Koronavirüs ile mücadele çalışmalarına darbe vuruyor. Twitter da ilke gereği bu kişilere göz yumuyor. Hatta öyle ki aşı karşıtı olan ABD'li siyasetçi bile olsa hesabını kapatmaktan çekinmiyor. Twitter bu ilke kapsamında ABD’li bir siyasetçi Cumhuriyetçi Marjorie Taylor Greene’in hesabını tamamen kapattı
ABD’de Covid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 825 bini aşmışken Georgia eyaletinden kongre üyesi olan Greene, geçtiğimiz dönemlerde aşı karşıtı paylaşımlarıyla Twitter’dan ceza almıştı. Küresel salgınla ilgili yanıltıcı bilgi paylaşımının önüne geçmek için denetlemelerini sürdüren Twitter, yanlış paylaşımları sebebiyle Greene’e 12 saatten bir haftaya kadar cezalar getirmişti.
Tartışmacı bir karakteri olduğu iddia edilen ve ‘olay yaratan’ kimliğiyle tanınan Greene, bu tarz paylaşımlarına devam ettiği için Twitter hesabı kalıcı olarak kapatıldı. Kongre içinde de maske kuralları dahil olmak üzere Covid-19 önlemlerine ‘ısrarla’ uymadığı öne sürülen Greene, Twitter’ı “ABD’nin düşmanıdır” şeklinde nitelendirerek “Sosyal medya platformları gerçeğin yayılmasının önüne geçemezler…Komünist Demokratlar gerçeği engelleyemez. Ben gerçekten ve halktan yanayım. Bunu da aşacağız” şeklinde bir açıklamada bulundu.