Bugün, 4 Temmuz 2025 Cuma
  • BIST 100

    10228,4%0,39
  • DOLAR

    39,84% 0,05
  • EURO

    46,97% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4278,66% 0,46
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz, uluslararası yarışmalarda güzel sonuçlar bekliyor:

- 'Geçen yıl tarih yazmıştık. İlk defa Avrupa Şampiyonası'nda 8 madalya kazanmıştık. Takımlarda 2. olduk, Dünya Şampiyonası'nda 5 madalya kazandık. Bunları 2024 Paris Olimpiyatları'na yansıtmak için çalışıyoruz'

Spor 14.03.2023 11:09:58 0
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz, uluslararası yarışmalarda güzel sonuçlar bekliyor:

KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, geçen yıl elde edilen başarıların uluslararası organizasyonlarda güzel sonuçlar vermesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Huysuz, AA muhabirine, altyapıda 130 bin lisanslı sporcuları bulunduğunu, 2022 yılını 30 bin aktif sporcuyla kapattıklarını ve bundan dolayı alt yaş gruplarındaki organizasyonlara yüksek katılım sağlandığını söyledi.

Geçen yılın judo adına başarılarla geçtiğini anlatan Huysuz, ümitler, gençler ve büyüklerde önemli madalyalar kazandıklarını anımsattı.

Huysuz, genç ve ümit kategorilerindeki sporcuların Avrupa ve dünyada madalyalar aldıklarına değinerek, "Büyüklerde takımımız güzel neticelerle yılı tamamladı. Bu yıl zor bir süreç var. Gençlerimizin Avrupa ve dünya şampiyonaları var. Ümitlerimiz Avrupa, dünya ve Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'ne (EYOF) katılacak. Büyüklerimizin mayısta Dünya Şampiyonası var, akabinde Avrupa ve olimpiyatlar. Kota müsabakaları devam ediyor. Yoğun bir yıl geçireceğiz." diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı bazı organizasyonları yapamadıklarını aktaran Huysuz, normal şartlarda bu dönemde yurt dışı faaliyetleri için hazırlıkların başlaması gerektiğine işaret etti.


- "Yapılan bütün takım müsabakalarında madalya kazandık"

Huysuz, milli sporcuların uluslararası organizasyonlarda Türk bayrağını en üst seviyede dalgalandıracağına inandığını dile getirerek, "Ülke olarak birlik beraberlik içinde bu başarıları tekrar yakalayacağız. Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda 8 madalya kazanmıştık. Bu yıl belki 10 madalya... Geçen yıl tarih yazmıştık. İlk defa Avrupa Şampiyonası'nda 8 madalya kazanmıştık. Takımlarda 2. olduk, Dünya Şampiyonası'nda 5 madalya kazandık. Bunları 2024 Paris Olimpiyatları'na yansıtmak için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Şu anda olimpiyata kota alan 10 sporcu bulunduğunu bildiren Huysuz, şöyle devam etti:

"Süreç devam ediyor. Biz 10 sporcuyla inşallah 2024 Paris Olimpiyatları'na katılıp, takım olarak da yarışacağız. Millet olarak birlikteliğimiz nasılsa, takım müsabakalarında da 3 kadın, 3 erkek mindere çıkıyor ve yarışıyorlar. Orada o birlikteliği yaşıyoruz. Yapılan bütün takım müsabakalarında madalya kazandık. Çocuklarımızın 2024'te hem olimpiyatlarda hem dünyada güzel neticeler alacağını düşünüyoruz."

Depremden etkilenen ve farklı illere taşınmak isteyen sporculara yardımcı olduklarını ifade eden Huysuz, Kocaeli'de yapılan organizasyona bölgeden katılanların masraflarını da federasyon olarak karşıladıklarını aktardı.

Başkan Huysuz, Türkiye Judo Federasyonu Hatay İl Temsilcisi İbrahim Saday'ın eşi, gelini ve torunuyla depremde hayatını kaybettiğini, yine enkazdan yaralı kurtarılan sporcuları da bulunduğunu sözlerine ekledi.


Yorum

Dışişleri Bakanlığı'ndan Büyük Alım! 180 Aday Meslek Memuru Aranıyor: Diplomat Olma Fırsatı!

Öğretmenler ve Sağlıkçılar Dikkat! Hyundai'den Sıfır Otomobilde Özel İndirim Kampanyası Başladı

Kamu İşçileri Ayakta: HAK-İŞ’ten Yüzde 17 Zam Teklifine Sert Tepki

Bakan Yerlikaya’dan Yangın Açıklaması: 3 İl İçin 21 Milyon TL Yardım

Memur maaşına refah payı zammı konusu kesinleşti! Memurlar ek zam alacak mı?

Koordinasyon Eksikliği Öğretmenleri Vurdu: Yolluk Ödemelerinde Bürokratik Tıkanıklık

Ali Yalçın’dan Refah Payı Çağrısı: Enflasyon Farkı Yetersiz Kaldı

Öğrencilere burs! müjdesi! Hangi öğrenciler yararlanacak?

Üniversite Eğitimi 3 Yıla mı Düşecek? Erhan Afyoncu'dan Çarpıcı Reform Önerisi!

BİLSEM 2025 Bireysel Değerlendirme Sonuç Sorgulama Ekranı!

Müzik Yetenek Sınavı Adaylarına Önemli Duyuru!

Trump döneminde Beyaz saray maaşları açıklandı! 0 $ ile 225.000 $ arasında maaşlar dikkat çekti

Birleşik Kamu İş’ten memur maaşı zammı ve TÜİK sert tepki

İOKBS Burslarına Büyük Zam! Öğrencilerin Yüzü Gülecek, Yeni Burs Miktarı Belli Oldu!

Gaziantep'te Baba Dehşeti: "Öyle İntihar Edilmez" Deyip Kızını ve Ailesini Yaktı!

Temmuz Ayının İlk Zam Haberi Sigaradan! JTI Zamlı Sigara Fiyatları

“25, 30, 35 Yıl Hizmet Eden Öğretmenler Ne Kadar İkramiye Alacak?”

“Refah Payı ve Seyyanen Zam Umudu 2027’ye mi Kaldı?”

Zorunlu Eğitime Köklü Değişiklik Mi Geliyor? 4+4+4 Sistemi Tartışmaya Açılıyor!

Rektör oldu 50 yıl önceki sınıf öğretmenini unutmadı!

Emekli Öğretmen maaşı ve emekli öğretmen ikramiyesi kaç TL oldu? Temmuz 2025

Öğretmenlerin-memurların toplu sözleşme ikramiyesine zam! Toplu sözleşme ödeneği kaç TL oldu?

Eğitime hazırlık ödeneğine zam! Öğretmenlere kaç TL kırtasiye parası ödenecek?

Burs ücretleri zamlandı! Yeni İOKBS burs miktarı kaç TL oldu

MEB’den LGS ve YKS Adaylarına Ücretsiz Destek

Öğretmenlere Toplu Sözleşme Kapsamında Yapılacak 10.188 TL'lik Ek Ödeme Belli Oldu!

Ücretli Öğretmenlerin Ek Ders Ücretleri Gecikiyor! MEB’den Yeni Takvim

Öğretmenlere Disiplin Affı İçin TES’den Açıılama

Eğitim Ödeneği Rekor Artış Gösterdi! Öğretmenlerin Temmuz 2025 Ek Kazançları Belli Oldu

En Düşük Emekli Maaşı 16 Bin 881 Liraya Yükseldi!

Yükleniyor

YAZARLAR