Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu, el-ayak uyuşukluğu, yutma ve çiğneme güçlüğü, istemsiz kas kasılması, el titremesi, huzursuz bacak sendromu,unutkanlık, konuşma bozukluğu, baş dönmesi, baş ağrısı, uyku problemi, dalma, sıçrama veya istemsiz kasılmanın içinde olduğu 21 ana belirtiden biri veya bir kaç tanesini taşıyanların mutlaka nöroloji uzmanına başvurması gerektiğini söyledi..

"Yaşam süresinin uzaması, aynı zamanda neredeyse 'endemi' düzeyine çıkan nörolojik hastalık sıklık artışını da beraberinde getiriyor." diye konuşan Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu sözlerine şöyle devam etti;Küresel Hastalık Yükü çalışmasının verilerine göre, Türkiye'de 1,5 milyon inme, yaklaşık 1 milyon demans, 400 bin civarında epilepsi hastası bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Topçuoğlu, "Parkinson hastalarının sayısı ise 100 bini geçti. Hepsinin sıklığının arttığını görüyoruz." açıklamalarında bulundu..

Bu hastalıklar açısından erken teşhis, tanı ve tedavinin büyük önem arz ettiğini söyleyen  Topçuoğlu, bu sebeple toplumda farkındalık oluşturulması için "Beyin sağlığı: Herkes için" temasıyla Türkiye'nin birçok noktasında bilgilendirici çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi.

Topçuoğlu, Türkiye'de nöroloji uzmanlık eğitiminin süresinin, nöroloji yoğun bakım eğitimlerinin de alınabilmesi amacıyla 4 yıldan 5 yıla çıkarıldığını anımsatarak, nöroloji uzmanlık eğitimi kadrolarının hazırlıksız ve plansız artırılmaması gerektiğini vurguladı..