Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Öğretmenler Günü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; 'gerekçesi ne olursa olsun 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarını boykot etmeyi asla doğru bulmuyoruz.. 24 Kasım, Devletimizin kurucusu aziz Atatürk'e Baööğretmenlik unvanının verildiği tarihin yıldönümüdür. dedi.

Genel Başkan Talip Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Eğitim-Sen olarak, hangi gerekçeyle olursa olsun 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarını boykot etmeyi asla doğru bulmuyoruz !!!

24 Kasım, Devletimizin kurucusu aziz ATATÜRK’e BAŞÖĞRETMENLİK unvanının verildiği tarihin yıldönümüdür. Türk Eğitim-Sen, her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü işte bu şuur ve gururla kutlamaktadır. Pek tabii ki, her zaman olduğu gibi Öğretmenler Günü’nde de meslektaşlarımızın beklentilerine, taleplerine, sorunlarına değineceğiz ve gündeme getireceğiz; öğretmenlerimizin yaşadıklarına duyarsız kalanlara da en açık şekilde tepkimizi ortaya koyacağız. Ama asla 24 Kasım’ı pas geçmeyeceğiz! Varsın birileri, ideolojik bağnazlıkları ve açık/gizli Atatürk alerjileri nedeniyle 24 Kasım’ı boykot etsin; Varsın birileri, öğretmenlerin en haklı birçok meselesinde yaptıkları gibi, 24 Kasım’ı da siyasal kurgularına meze yapma çukurluğunda yuvarlansın; Türkiye sevdalısı eğitimciler olarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü ’nü gurur ve övünçle kutlamaya, Başöğretmenimiz Atatürk’ü minnet ve şükranla anmaya devam edeceğiz.” açıklamalarında bulundu..