Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sözleşmeli personele kadro konusunda açıklama yaparak 4/B'li personelin durumunu gğndeme getirdi. Geylan'ın açıklaması şöyle:

'' 4/B’Lİ ÖĞRETMENLERE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATMAYIN !

Bu akşam gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yapılan açıklama, sözleşmeli öğretmenlerimizi tatmin etmemiştir! Beklenti, tüm sözleşmelileri kadroya geçirerek öğretmenlerimizin tamamının aynı statüde çalıştırılmasının sağlanmasıydı.

Nitekim, Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti, 23 Ekim 2018’de açıkladığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ile eğitim kamuoyuna şu sözü vermişti: “Elverişsiz koşulların hakim olduğu bölgelerde görev yapan öğretmenlere teşvik uygulaması getireceğiz.

Bu vaat, mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret arasında değişen miktarlarda zorunlu hizmet tazminatı ödenmesini yıllardır talep eden sendikamızca da olumlu karşılanmıştı. ünkü bu gerçekleştirildiğinde, belli bölgelerde öğretmen istikrarını sağlamak için çakılı sözleşmeli istihdama gerek kalmayacaktır. Tüm milletvekillerimize çağrımızdır: Sözleşmelilerle ilgili teklif TBMM’ye geldiğinde 4/B’li meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi ve Hükümetin 2018’de verdiği sözün gereği olarak Teşvik uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesidir.''