Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü "İklim Değişikliğinde 1,5 Derece: Küçük Değişimler- Büyük Farklar" projesinde yer alan iklim Elçisi öğrenciler, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ’la buluşarak küçük değişimlerin büyük farklar yaratacağı iklim değişikliği hakkında yapılan etkinliklerinden, sorunlardan ve çözüm önerilerinden bahsettiler. Ayrıca, yürüttükleri bir diğer proje olan "Zenginliğe Farklı Bir Bakış: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüşah'ın Hikayesi" projesinde yer alan öğrenciler ise Aydın İlnde yer alan endemik bitkilerin ve sadece Kuşadası ilçesinde yetişen Tüllüşah ( Aydın Gaşağı) bitkisinin Dünya ve Ülkemiz açısından önemine vurgu yaparak projenin içeriğinden bahsettiler.

Geleceğin Mimarı Aydınlı öğrencilerle bir araya gelen MANDAL, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün, TÜBİTAK 4004 “Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” ile TÜBİTAK 4005 “Yenilikçi Eğitim Uygulamaları” Programlarımız kapsamında geleceğimizin mimarı sevgili öğrencilerimizle ve onları yetiştirecek kıymetli öğretmenlerimizle çevrimiçi buluştuk.” Şeklindeki İfadeleri ile öğrenci ve öğretmenlerimizle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Yürüttüğü TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında desteklenen projeleri;
4004 -"İklim Değişikliğinde 1,5 Derece: Küçük Değişimler- Büyük Farklar"
4004 - "Zenginliğe farklı bir bakış: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüşah'ın Hikayesi"