ANKARA Toroslar EDAŞ, Mersin'de sürdürülebilir ve kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında yılın 9 ayında bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile gerçekleştiren Toroslar EDAŞ, yaklaşan kış koşullarında da sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla Mersin’de 11 bin 551 trafo ve 42 bin 246 kilometre uzunluğundaki hattın bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını gerçekleştirdi.

Akdeniz, Erdemli, Toroslar, Mezitli, Yenişehir, Tarsus, amlıyayla, Gülnar, Aydıncık, Silifke, Anamur, Bozyazı ve Mut ilçelerinde 7 bin 693 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Toroslar EDAŞ, bölgede 77 pano ile 349 trafo ve 552 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 3 bin 507 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı.

Ayrıca, Mersin’de hizmet verdiği 1 milyondan fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 177 kilometrelik yeni yer altı hattı tesis eden Toroslar EDAŞ, kentte 2 bin 313 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. alışmalarda 153 elektrik panosu ve 58 trafo merkezi montajını da tamamlandı.

Böylece söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile Toroslar EDAŞ 2022 yılının 9 ayına yönelik hedeflerini gerçekleştirdi.